Αγρίνιο: Θέμα χρόνου η μεταφορά των λαϊκών αγορών

«Τρέχουν» οι τελικές διαδικασίες – Όλες οι λεπτομέρειες από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Φαρμάκη

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει στο Δήμο Αγρινίου, οι διαδικασίες, για τη μεταφορά των λαϊκών αγορών της Τρίτης και του Σαββάτου. Εντός του Μαρτίου θα συγκληθεί η 9μελής επιτροπή που μετέχει ως Πρόεδρος ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Υφαντής, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Φαρμάκης, αλλά και εκπρόσωποι από την λαϊκή αγορά, ώστε να ληφθεί η απόφαση μετακίνησής τους. Παράλληλα και πριν συγκληθεί η επιτροπή έχει ήδη «τρέξει» η διαδικασία και έχει εξασφαλιστεί η έγκριση για την μεταφορά από την Τροχαία Αγρινίου. Το επόμενο βήμα είναι η συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο και η τελική απόφαση για την μεταφορά.

giannis-farmakis
Ο αντιδήμαρχος Αγρινίου, Γιάννης Φαρμάκης

«Στη φάση αυτή η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου ετοιμάζει «σκαρίφημα» με τις θέσεις και τα μέτρα που θα διαθέτει ο κάθε πάγκος των παραγωγών, των εμπόρων και των ψαράδων, οι οποίοι απαιτείται να τοποθετηθούν σε κατάλληλο σημείο για λόγους υγιεινής, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία εστιών μόλυνσης ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει διάλογος για την κατανομή των θέσεων ώστε να αυξηθεί ο χώρος που θα διαθέτει ο κάθε πάγκος. Η εκτίμησή μας για την μεταφορά είναι πως θα γίνει κοντά στο Πάσχα, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία διαφωνία. Υπήρξε δέσμευσή μας για την μεταφορά αυτών των δύο λαϊκών αγορών που υπάρχουν πολλά χρόνια στο ίδιο σημείο και έχουν δημιουργήσει παρατεταμένη όχληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών που υπάρχουν μέχρι σήμερα» τόνισε στη «Σ» ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Γιάννης Φαρμάκης.

Η λαϊκή του Σαββάτου από την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας θα μεταφερθεί στην οδό Γεωργίου Σεφέρη στην περιοχή του Πανεπιστημίου. Πιο συγκεκριμένα, θα εκτείνεται από την βόρεια πλευρά του Ιδρύματος μέχρι και τον κόμβο όπου η Γεωργίου Σεφέρη συναντά την οδό Πανεπιστημίου. Αυτός ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης ενώ διαθέτει και διαχωριστικό διάζωμα. Η λαϊκή της Τρίτης, από την κάθετη της οδού Κρυστάλλη θα μεταφερθεί στη νέα επέκταση της οδού που συναντά την οδό Πραΐδου.

«Σημασία έχει πως και οι δύο λαϊκές αγορές θα αναπτυχθούν σε ευθεία. Δεν θα υπάρχουν γωνίες, οι οποίες έχουν μεγαλύτερη εμπορικότητα με αποτέλεσμα κάποιοι πάγκοι να ωφελούνται περισσότερο. Πλέον θα υπάρχει ισότητα απέναντι σε όλους τους πάγκους» συμπλήρωσε ο κ. Φαρμάκης.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

Εφαρμογή δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2019-2020: Σε πρώτο πλάνο η Αιτωλοακαρνανία