Αγρίνιο: Συγκεντρώνουν υπογραφές για την έδρα της Γεωπονικής

Ομάδα πολιτών δεν αποκλείεται να προβεί σε κινητοποιήσεις – «Βολές» κατά του πολιτικού δυναμικού της περιοχής

Καζάνι που βράζει είναι η κοινωνία του Αγρινίου στο άκουσμα της είδησης ότι η έδρα της Γεωπονικής Σχολής θα είναι τελικά στο Μεσολόγγι. Αρχικά, η είδηση της ίδρυσης Γεωπονικής Σχολής στο Αγρίνιο ήρθε ως «μάννα εξ ουρανού», καθώς θα αποτελούσε ανάσα για την τοπική οικονομία η έλευση νέων φοιτητών στο Αγρίνιο, του οποίου η αγορά «αργοπεθαίνει»!

Στο άκουσμα της απόφασης πολίτες του Αγρινίου αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και ξεκίνησαν την συλλογή υπογραφών.

Στόχος τους είναι να σταλεί ηχηρό μήνυμα σε βουλευτές και πολιτευτές ενόψει των εθνικών εκλογών, όπως και σε άλλους φορείς που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με το θέμα και γενικότερα με τα συμφέροντα και το καλό του τόπου.

«Πάνω και μακριά από χρώματα και κόμματα θέλουμε να καυτηριάσουμε το γεγονός ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση και ουδείς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν πήρε θέση για το θέμα, αλλά ούτε με τον τρόπο που έγινε» αναφέρουν στη «Σ».

Στο πλαίσιο της απόφασής τους αυτής μέσα σε μόλις μία ημέρα συγκέντρωσαν 35 υπογραφές και ο κατάλογος αυξάνεται διαρκώς, καθώς η πρόσκληση για υπογραφή απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες του Αγρινίου, ανεξαρτήτως κλάδου που δραστηριοποιούνται , αλλά και απλούς πολίτες!

Μάλιστα η αντίδραση του κόσμου στο άκουσμα της συλλογής υπογραφών είναι κάτι παραπάνω από θετική, καθώς ο γνωστός επαγγελματίας του Αγρινίου Αλέξης Μακρυγιάννης που ανέλαβε το εγχείρημα, όποιον ενημερώνει αμέσως υπογράφει!

«Φτάνει ως εδώ. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν αυτή η εξέλιξη και ο τρόπος που έγινε. Δεν είναι μόνο η Γεωπονική Σχολή, είναι το Νοσοκομείο, η τοπική αγορά και πολλά άλλα. Από τους κυρίους αυτούς κανείς δεν έχει το δικαίωμα να περνάει την Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Δεν παρουσιάζονται ποτέ και πουθενά. Κανείς δεν δούλεψε στο Αγρίνιο για να δει πως ζούμε όσοι δραστηριοποιούμαστε εδώ. Είναι όλος ο κόσμος εξοργισμένος. Σκοπός μας είναι οι κύριοι αυτοί να δώσουν προσοχή και να προσέξουν το νομό Αιτωλοακαρνανίας. Τους βλέπουμε μόνο στις εκλογές και στις εθνικές γιορτές. Αρκούμαστε σε μικρορουσφετάκια, δεν είναι όμως έτσι. Η πόλη θέλει δουλειά και η απουσία τους φάνηκε και τώρα με το θέμα της Γεωπονικής. Αυτό φαίνεται όμως και στο Νοσοκομείο και στο ότι το Μεσολόγγι έχει περισσότερες εισόδους απ ότι έχει το Αγρίνιο στην Ιόνια Οδό και δεν είναι μόνο αυτά. Έλεος. Δεν δικαιούνται ούτε την Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου να περνάνε, όλοι μηδενός εξαερωμένου. Δεν θα πάει να ψηφίσει κανείς. Πως μας ζητάνε τώρα την ψήφο τους; Εγώ δεν θα πάω να ψηφίσω. Δεν γίνεται κανείς να μην γνώριζε τίποτε. Σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας και γιατί όχι να μην κλείσουμε τα μαγαζιά μας, νη μην κλείσουμε τον δρόμο ή να κάνουμε μια άλλη αντίστοιχη κινητοποίηση. Δεν έχουμε δουλειές γιατί όσοι μας κυβερνούν δεν πιάνουν τον παλμό της τοπικής κοινωνίας. Ζούνε στην Αθήνα μαζί με τις οικογένειές τους, πως είναι δυνατόν να μας βοηθήσουν και να μας καταλάβουν» τονίζει ο κ. Αλέξης Μακρυγιάννης, ο οποίος τονίζει επιπλέον: «αισθήματα αγανάκτησης και εμπαιγμού έχουν νιώσει οι επαγγελματίες της πόλης του Αγρινίου μετά την ανακοίνωση περί της έδρας του Γεωπονικής Σχολής. Η οργή των ελεύθερων επαγγελματιών και του συνόλου των κατοίκων της πόλης του Αγρινίου είναι αποτέλεσμα της μεθοδευμένης εξαπάτησης αυτών από την κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς όμως να θεωρούνται άμοιροι των ευθυνών και οι εκπρόσωποι όλων των άλλων κομμάτων. Βέβαια η μέχρι τώρα αντιμετώπιση της πόλης από τους εκπροσώπους του νομού (βουλευτές και πολιτευτές) έπρεπε να ήταν αναμενόμενη ενόψει της συστηματικής εξαπάτησης του λαού της περιοχής από πολλά χρόνια, ενόψει της αδιαφορίας που έχουν επιδείξει για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου και ενόψει ότι ουδείς εξ αυτών έχει δραστηριοποιηθεί ουδέποτε επαγγελματικά στην πόλη του Αγρινίου. Πλήρης αδιαφορία, εμπαιγμός, ασύστολα ψεύδη εκ των προτέρων, ψευδείς υποσχέσεις με μόνο σκοπό την ψηφοθηρία. Είναι το μόνο περιεχόμενο του πολιτικού πολιτισμού των εκπροσώπων του νομούς μας, των βουλευτών» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση. 

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Μεσολόγγι: Τι λέει η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων για το κύκλωμα απατεώνων