ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Στα… θρανία γονείς και μαθητές για τις πανελλαδικές

Αγρίνιο: Στα… θρανία γονείς και μαθητές για τις πανελλαδικές

Αγρίνιο: Στα… θρανία γονείς και μαθητές για τις πανελλαδικές

Με στόχο την ψυχολογική αποσυμπίεση το Κέντρο Πρόληψης και Εικαστικής Παρέμβασης «Ιθάκες» δημιουργεί ομάδες γονέων και μαθητών για την προετοιμασία ενόψει πανελλαδικών

Μία αξιοσημείωτη πρωτοβουλία αναλαμβάνει το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης και Εικαστικής Παρέμβασης «Ιθάκες» για τους γονείς των παιδιών που σύντομα αναμένεται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις. Ταυτόχρονα προετοιμάζονται από τις «Ιθάκες» αντίστοιχες ομάδες στήριξης και για μαθητές, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι δύο ομάδες που απευθύνονται στους γονείς των υποψηφίων και θα είναι μέχρι 30 άτομα και είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 27 Μαΐου και στις 3 Ιουνίου στο Κέντρο Πρόληψης «Ιθάκες» επί της Αγίου Χριστοφόρου 35.

Στόχος των ομάδων είναι η διαχείριση της πίεσης και του άγχους που παρατηρούνται πριν και κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με την επιστημονικά και διοικητικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης και Εικαστικής Παρέμβασης «Ιθάκες» – «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Ψυχολόγο – Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Dr. Αθανασία Δημητρίου: «οι γονείς έχουν άγχος για τα παιδιά τους, ανασφάλεια, πίεση, αγωνία για την πορεία τους και παράλληλα έχουν να αντιμετωπίσουν ψυχολογικά και το στερεότυπο των πανελλαδικών, κάτι που ισχύει και για τα παιδιά. Τόσο οι γονείς, όσο και οι μαθητές θα μπορούν να πάρουν συμβουλές για απλά θέματα όπως πως να συμπεριφερθούν, αν πρέπει οι μαθητές να βγουν βόλτα, γιατί πολλοί αισθάνονται ενοχές αν και θέλουν να ξεσκάσουν, οι γονείς τι πρέπει να πουν και πως στα παιδιά τους γιατί είναι αγχωμένα, αλλά την ίδια στιγμή έχουν κυριευτεί από άγχος και οι ίδιοι και κυρίως πως γονείς και μαθητές θα αισθανθούν αποσυμπίεση πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις και πως θα πρέπει να διαχειριστούν το άγχος που θα έχουν την τελευταία στιγμή, την ώρα που θα έχουν το γραπτό των εξετάσεων μπροστά τους».

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχει και ο ψυχολόγος MSc, Επιστημονικό Στέλεχος ΚΠ Χάρης Λουκίδης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr, συμπληρώνοντας τη φόρμα αίτησης που θα βρείτε στη σελίδα www.kp-odysseas.gr  Χρονικό εύρος αιτήσεων: Δευτέρα 13/05 έως και Τετάρτη 22/05/2019 Τηλ. επικοινωνίας: 2641 0 55275 & 28770.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα “Συνείδηση”

Προγραμματισμός εξετάσεων των Γενικών Λυκείων σχολικού έτους 2018-2019

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr