Αγρίνιο: Σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο – ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Τελικά απ’ ότι φαίνεται είναι στη μοίρα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, σε κάθε συνεδρίαση να γράφεται και μία… ξεχωριστή σελίδα. Ακόμα και σε ειδική συνεδρίαση όπως η χθεσινή, η οποία έγινε μόνο με τη συμμετοχή της παράταξης της πλειοψηφίας καθώς η αντιπολίτευση αποχώρησε σύσσωμη. Κι’ αυτό γιατί κατατέθηκαν σοβαρές ενστάσεις για διαδικαστικά θέματα. Όλα ξεκίνησαν από τον επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο» ο οποίος επικαλούμενος το άρθρο 13 του κανονισμού ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας. Σύμφωνα με αυτό, η πρόσκληση σε συμβούλους, πολίτες και φορείς πρέπει να αποστέλλεται 15 ημέρες πριν, ενώ 5 ημέρες πριν θα πρέπει να δίνεται στο σώμα το κείμενο του απολογισμού κάτι που όπως υποστήριξε δεν έγινε. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δημήτρη Τραπεζιώτη, ο οποίος συμπληρωματικά ανέφερε ότι η συνεδρίαση θα έπρεπε να προσδιοριστεί σε άλλο χώρο ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθήσουν την διαδικασία, ενώ έθεσε και το θέμα της μη διεξαγωγής τοπικών λαϊκών συνελεύσεων, ζητώντας και αυτός από την πλευρά του την αναβολή της συνεδρίασης.

Στο σημείο εκείνο, παρενέβη ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι για μία ακόμα φορά δυναμιτίζουν το κλίμα δημιουργώντας εντυπώσεις μπροστά στις κάμερες. Η απόφαση για τον χώρο διεξαγωγής της σημερινής (χθεσινής) ειδικής συνεδρίασης πάρθηκε παμψηφεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του σώματος. Ούτως ή άλλως, όλες οι αποφάσεις είναι αναρτημένες στο «Διαύγεια». Λειτουργούμε με διαφάνεια και ότι σας πούμε σήμερα (χθες) εδώ το έχετε. Εκτίθενται όσοι εξαπολύουν κορώνες».

Από την πλευρά του ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ρόκος έκανε λόγο για αντικανονική συνεδρίαση, ενώ ανακοίνωσε στο σώμα ότι διαφωνίες ως προς την διαδικασία διεξαγωγής συνεδρίασης του απολογισμού πεπραγμένων, υπήρχαν και επί των ημερών του ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και όταν τότε είχε ζητήσει η διαδικασία να γίνεται όπως προβλέπεται είχε πάρει απάντηση από τον Δήμαρχο ότι έτσι ήταν πάντα, προσθέτοντας ότι το δεχόταν απλά για λόγους παραταξιακής πειθαρχίας. Αμέσως μετά την αναβολή της διαδικασίας ζήτησαν και οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο ανεξάρτητος σύμβουλος Νίκος Καζαντζής ενώ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παύλος Μοσχολιός ανακοίνωνε ότι η παράταξή του θα αποχωρήσει όπως νωρίτερα είχαν ανακοινώσει και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους με αντεγκλήσεις μεταξύ συμβούλων της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, ενώ ο πρόεδρος του σώματος Βασίλης Φωτάκης διέκοψε τη συνεδρίαση μέχρι να αποχωρήσουν οι παρατάξεις. Εν συνεχεία και μόλις η συνεδρίαση ξεκίνησε μόνο με την παρουσία των μελών της πλειοψηφίας, ο κ. Φωτάκης έκανε λόγο για συντονισμένη προσπάθεια αναβολής της συνεδρίασης και για ενορχήστρωση δημιουργίας κλίματος αντιδικίας. Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπαναστασίου, υποστήριξε πως «δεν άντεχαν να ακούσουν τον απολογισμό μας. Προσπαθούν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα με πυροτεχνήματα όπως έκαναν με τον προϋπολογισμό που έλεγαν ότι είναι άκυρος και παράνομος και εν αντιθέσει εγκρίθηκε χωρίς καμία παρατήρηση. Θα πρέπει να απολογηθούν για τη στάση που κρατούν».

Νίκος Αγγελόπουλος

apoxorisi3

apoxorisi2

apoxorisi1

apoxorisi5

 

Συνάντηση μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας