Αγρίνιο: Σύσκεψη Συνταξιούχων για την συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Εκπρόσωποι Σωματείων Συνταξιούχων Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί σύσκεψη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου με σκοπό την οργάνωση και τον συντονισμό για την συμμετοχή των Αιτωλοακαρνάνων συνταξιούχων στην Πανελλαδική Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα το Σάββατο 15/12 στις 12.30 στο Σύνταγμα. 

Αντίστοιχη συγκέντρωση με αυτή του Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αμφιλοχία στην Δημοτική αίθουσα «Τρομπούκη» στις 10.30, στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου την Τετάρτη την ίδια ώρα και στο Εργατικό Κέντρο Ναυπάκτου, επίσης την ίδια ώρα την Παρασκευή.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης τόνισαν: «Να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να επιβάλλει τις νέες θανατηφόρες περικοπές του νόμου 4387/16. Να διεκδικήσουμε ότι μας έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις. Να καταδικάσουμε τη δημαγωγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχει το ίδιο στόχο στο ασφαλιστικό. Να απορρίψουμε την ψεύτικη προπαγάνδα της κυβέρνησης, που καλλιεργεί τον εφησυχασμό έχοντας κατά νου τις εκλογές».

Οι διεκδικήσεις των συνταξιούχων είναι: 

  • Κανένας επανυπολογισμός, καμιά μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
  • Την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
  • Όχι στην μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.
  • Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί.
  • Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις.
  • Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Να αποδοθούν χωρίς αιτήσεις και δικαστήρια ότι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις.

siskepsi-sintaxiouxoi (2)

siskepsi-sintaxiouxoi (3)

siskepsi-sintaxiouxoi (4)

siskepsi-sintaxiouxoi (5)

siskepsi-sintaxiouxoi (6)

siskepsi-sintaxiouxoi (7)

siskepsi-sintaxiouxoi (1)

Αγρίνιο: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)