Αγρίνιο: Σεμινάριο Εισαγωγής στην Προφορική Ιστορία

Ένωση Προφορικής Ιστορίας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιτ/νίας (Αγρίνιο), την Ιστορική & Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αγρινίου, διοργανώνει σεμινάριο σχετικά με τη μεθοδολογία της Προφορικής Ιστορίας. Στόχος μας είναι να αναδειχθούν οι διαφορετικές πτυχές της προβληματικής της Προφορικής Ιστορίας: έννοιες, μεθοδολογικά εργαλεία, τεχνολογικές εφαρμογές, εκπαι-δευτικές προσεγγίσεις, αλλά και να συγκροτηθεί Ομάδα Προφορικής Ιστορίας με έδρα το Αγρίνιο.

Το σεμινάριο απευθύνεται κατεξοχήν σε εκπαιδευτικούς, αλλά καλωσορίζει και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο, στο μέτρο των διαθέσιμων θέσεων. Θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμ-βουλίου Αγρινίου (πρώην κτίριο Τραπέζης Ελλάδος) από την Παρασκευή 09/03/2018 (17:00-20.00) έως και το Σάββατο 10/03/2018 (09:00-19:30).

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, οι συμμετέχοντες ωστόσο αναλαμβάνουν την ηθική υποχρέωση να καταγράψουν και να αποστείλουν για το αρχείο της τοπικής Ομάδας Προφορικής Ιστορίας μία συνέντευξη.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 08:00 π.μ. και οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω αίτηση εγγραφής και να την κοινοποιήσουν ταυτόχρονα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: dankouzeli@yahoo.gr και chtabakis@gmail.com, το αργότερο έως την Παρα-σκευή 2 Μαρτίου 2018, ώρα 14:00 μ.μ. Ανώτατος αριθμός συμμετοχών: 40. Για τη συμμετοχή σας θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούμε σε περίπτωση κωλύματος προσέλευσης μετά την εγγραφή να μας ενημερώσετε έγκαιρα στις ίδιες διευθύνσεις.

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου έκοψε την πίτα της (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)