Αγρίνιο: Πικετοφορία ενάντια στον «ιμπεριαλιστικό πόλεμο» στη Συρία (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Πικετοφορίες σε ΑγρίνιοΜεσολόγγι και Αμφιλοχία ενάντια στον «ιμπεριαλιστικό πόλεμο» και στη μη χρησιμοποίησει της Ελλάδας ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών στην επέμβαση στη Συρία πραγματοποίησαν σήμερα οι Τομεακές Οργανώσεις Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Στο Αγρίνιο η πικετοφορία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Στην πλατεία Δημοκρατίας μίλησε το μέλος της Τομεακής Οργάνωσης Βασίλης Θεοδωρόπουλος, ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στην Αμφιλοχία και στο Μεσολόγγι νωρίς το μεσημέρι. 

Το μήνυμα που έστειλαν οι τομεακές οργανώσεις Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι:

«Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών και δρόμων, των σφαιρών επιρροής, το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με άλλες ανταγωνιστικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία, με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές. Η όξυνση αυτών των ανταγωνισμών και η τεράστια συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με θύματα τους λαούς, που θα πληρώσουν με τη ζωή και τον ξεριζωμό τους αυτούς τους σχεδιασμούς.

Μ’ ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, η Ελλάδα συμμετέχει, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, στο σχεδιαζόμενο έγκλημα και μάλιστα ως σημαιοφόρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αυτό κάνει όταν αναβαθμίζει και επεκτείνει τις ξένες βάσεις στην Ελλάδα, όταν συμμετέχει σε ΝΑΤΟικές στρατιωτικές ασκήσεις που συνιστούν «πρόβα πολέμου».

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα. Να κλείσει η βάση της Σούδας και να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

Να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά».

piketoforia (1)

piketoforia (2)

piketoforia (3)

piketoforia (4)

piketoforia (5)

piketoforia (6)

piketoforia (7)

Αντιμπεριαλιστική κινητοποίηση στη αεροπορική βάση Ακτίου