ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Παρέλαση για το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Βραχωριού Χοροπατήματα» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Παρέλαση για το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Βραχωριού Χοροπατήματα» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Παρέλαση για το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Βραχωριού Χοροπατήματα» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ), διοργανώνει φέτος στο Αγρίνιο το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τη χαρακτηριστική ονομασία «Βραχωριού Χοροπατήματα». Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην πόλη του Αγρινίου και απευθύνεται σε παιδικά χορευτικά τμήματα συναφών φορέων. Η διοργάνωση έχει ως στόχο να φέρει πιο κοντά νέες και νέους χορευτές από όλη τη χώρα, προκειμένου να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν γνώσεις και πληροφόρηση και να συν-χορέψουν σε ένα κοινό τόπο χαράς και ελπίδας.

Προς αυτή την κατεύθυνση στη σημερινή εκδήλωση του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών συμμετέχουν 10 χορευτικά τμήματα από το Αγρίνιο και άλλες περιοχές. Φιλοδοξία ωστόσο είναι το φεστιβάλ αυτό να καταστεί θεσμός για τα πολιτισμικά δρώμενα της πόλης με διευρυμένες συμμετοχές και διάρκεια.

Ειδικότερα για φέτος και πέραν του παιδικού τμήματος του Λαογραφικού Ομίλου (ΓΕΑ), στο Φεστιβάλ συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς και σύλλογοι: Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Αμφίκλειας «Η Δαδιώτικη Εστία», Χορευτικό Δήμου Αγρινίου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Ρίζες», Χορευτικός Σύλλογος «Η Ρούμελη», Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μεσολογγίου, Παγκρήτιος Σύλλογος Αιτωλ/νιας, Πολιτιστικό Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήριο Αγρινίου και Εργαστήρι Λαογραφίας Πολιτισμού και Παράδοσης «Το Χοροστάσι».

Στην έναρξη των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ που έγινε πριν λίγο πραγματοποιήθηκε η παρέλαση όλων των χορευτικών τμημάτων από την πλατεία Ειρήνης προς το Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Στη συνέχεια στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ έλαβε χώρα η κεντρική χορευτική παράσταση του Φεστιβάλ, ενώ το μεσημέρι θα ακολουθήσει το μεγάλο γλέντι σε αίθουσα της πόλης.

Τόσο κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης στο Παπαστράτειο Μέγαρο (12.00), όσο και στο μεγάλο γλέντι που θα ακολουθήσει συμμετέχει η γνωστή παραδοσιακή ορχήστρα «Επτάσημο».

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ υποστηρίζονται από ομάδα εθελοντών χορευτριών και χορευτών του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ, ενώ γενικός συντονιστής είναι ο χοροδιδάσκαλος του Ομίλου Γεώργιος Τσελίκας.

Θέρμο: 17ο Μαθητικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr