Το Αγρίνιο γιόρτασε την «Ώρα της Γης» (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Αρκετοί ήταν οι πολίτες που συμμετείχαν απόψε στο Αγρίνιο στην «Ώρα της Γης». Από τις 20:30 μέχρι τις 21:30 έσβησαν τα φώτα στέλνοντας μηνύματα ευαισθητοποίησης για την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή, η οποία φέτος συμπληρώνει δώδεκα χρόνια.

Η «Ώρα της Γης» ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ως συμβολική κίνηση ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Δώδεκα χρόνια μετά, έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη συμμετοχική δράση για το περιβάλλον που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης. Πολίτες, οργανισμοί και επιχειρήσεις στέλνουν κάθε χρόνο το δικό τους μήνυμα.

Το μήνυμα της «Ώρας της Γης» είναι ένα μήνυμα προσωπικής δέσμευσης για τον καθένα από εμάς. Μίας δέσμευσης που δεν περιορίζεται σε 60 λεπτά αλλά θα διατρέχει την καθημερινότητά μας και θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη προστασία του πλανήτη.

Και βέβαια στο τελετουργικό για μία ακόμα χρονιά πρωταγωνίστησε η γνωστή επιχείρηση «Συντριβάνι» στην πλατεία Παναγοπούλου, ενώ συμμετείχαν κι άλλες επιχειρήσεις του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου.

Gepostet von Συνείδηση Εφημερίδα am Samstag, 30. März 2019

Εκδήλωση στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)