Αγρίνιο: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη συναυλία – Πλάνα από την πρόβα Καβάκου και ΚΟΑ στο ΔΗΠΕΘΕ (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν την αποψινή συναυλία που θα δώσει στο Αγρίνιο ο Λεωνίδας Καβάκος και η ΚΟΑ απόψε στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, με σκοπό τη στήριξη φιλανθρωπικού έργου, στις 10 το πρωί πραγματοποίησε την τελική πρόβα την οποία παρακολούθησε και το φιλόμουσο κοινό του Αγρινίου. Η επιστροφή Καβάκου στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, για συνολικά τέσσερις συναυλίες, δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα πολύ σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός, το οποίο οι Αγρινιώτισσες και οι Αγρινιώτες θα «γευτούν» πρώτοι!

Όλα ξεκίνησαν από μια συμφωνία μεταξύ μουσικών. Από την πρωτοβουλία των μελών της Ορχήστρας, οι οποίοι πρότειναν στον διεθνώς αναγνωρισμένο, βιολιστή και αρχιμουσικό Λεωνίδα Καβάκο,  να συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα. Η συγκυρία ήταν ευτυχής και η πρόταση έγινε δεκτή με διάθεση προσφοράς μουσικής για «καλό σκοπό», αλλά και προσφοράς στην ίδια τη μουσική από τον τιμημένο με κορυφαίες διακρίσεις του, μεταξύ των οποίων και το “Artist of the Year” της Gramophone το 2014 και το Leonie Sonning Music Prize το 2017.

Ο πρώτος σταθμός της φετινής  πορείας, όπως προαναφέραμε, είναι το Αγρίνιο στο Δημοτικό Θέατρο υπέρ των αναγκών τοπικών φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών.

Εισιτήρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν και σήμερα μέχρι και τις 20.30 στα εκδοτήρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.