Αγρίνιο: Νέα δομή για την αντιμετώπιση της φτώχειας (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Εγκαινιάστηκε χθες στο Αγρίνιο η δομή παροχής συσσιτίου με σκοπό την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων

Εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, η νέα κοινωνική δομή του Δήμου Αγρινίου, η δομή παροχής συσσιτίου, στην οποία μόλις μέσα σε ένα ενάμιση μήνα λειτουργίας, έχουν ενταχθεί 44 άτομα, κάτι που καταδεικνύει την κατάσταση που επικρατεί στην τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή. Η λειτουργία του συσσιτίου ξεκίνησε στις 5 Μαρτίου και καθημερινά έκτοτε οι αιτήσεις πέφτουν «βροχή».

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής μίλησε για τη νέα δομή στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και στην εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» με τον Νίκο Αγγελόπουλο.

«Στις αρχές Μαρτίου ξεκίνησε η λειτουργία της δομής. Λειτουργεί συμπληρωματικά στη δομή συσσιτίων του Αγίου Δημητρίου, στην οποία η δουλειά που γίνεται είναι εκπληκτική. Από την αρχή της λειτουργίας του συσσιτίου μέχρι και σήμερα έχουν ενταχθεί 44 άτομα και έχουμε την δυνατότητα να υποστηρίξουμε μέχρι 100. Η δομή λειτουργεί μέσω ΕΣΠΑ και οι εργαζόμενοι πληρώνονται από εκεί. Ο αριθμός των 44 ατόμων είναι μεγάλος δεδομένου πως μιλάμε για μόλις ενάμιση μήνα λειτουργίας. Ο σκοπός των εγκαινίων είναι να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερους και να γνωστοποιήσουμε την ύπαρξη της δομής αυτής σε πιο πολύ κόσμο, με σκοπό να μας βοηθήσει» ανέφερε ο κ. Καλαντζής.

Η δομή των συσσιτίων λειτουργεί στον Πεζόδρομο Παπακωνσταντίνου, στην πλατεία Μητροπολίτη Χρυσοστόμου (Τρία Φανάρια). Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 26413- 63411. Οι ενδιαφερόμενοι για να ενταχθούν στη δομή των συσσιτίων του Δήμου δεν θα πρέπει να είναι ενταγμένοι στα συσσίτια του Αγίου Δημητρίου.

Εγκαινιάστηκε η δομή παροχής συσσιτίου στο Αγρίνιο! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)