ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Μήνυμα κατά της φτώχειας! (ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Μήνυμα κατά της φτώχειας! (ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Μήνυμα κατά της φτώχειας! (ΦΩΤΟ)

«Σωσίβιο» στους οικονομικά ασθενείς ο Δήμος Αγρινίου

Οι αριθμοί κόβουν την ανάσα – Δράσεις σε Αγρίνιο και Αμφιλοχία με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχιας

Η 17η Οκτωβρίου (χθες), Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας, έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας ενός κόσμου χωρίς αποκλεισμούς όπου όλοι οι άνθρωποι, θα μπορούν να απολαμβάνουν πλήρη δικαιώματα και να ζουν με αξιοπρέπεια.

Οι Κοινωνικές Δομές ΕΣΠΑ του Δήμου Αγρινίου (Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίου, Κέντρο Κοινότητας, Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών) με αφορμή την ημέρα αυτή βρέθηκαν στην Πλατεία Δημοκρατίας για να ενημερώσουν για τη δράση τους και τη σημασία της κοινωνικής τους προσφοράς.

Την ίδια μέρα για τον ίδιο σκοπό, το προσωπικό των Δομών Αστέγων του Δήμου Αγρινίου, σε κοινή δράση με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αμφιλοχίας, βρέθηκε στην Αμφιλοχία.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα οι ωφελούμενες οικογένειες στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου είναι 289 (περίπου 1.200 άτομα), στη δομή παροχής συσσιτίου 136 και στο κοινωνικό φαρμακείο 165 ωφελούμενοι. Στο ανοιχτό κέντρο ημέρας 19 άτομα και στο υπνωτήριο του Δήμου Αγρινίου 29. Ο Δήμος Αγρινίου όμως προσφέρει σημαντικό έργο και στους ωφελούμενους του κοινωνικού ιατρείου και οδοντιατρείου. Οι ωφελούμενοι – δικαιούχοι της κάρτας του κοινωνικού ιατρείου και οδοντιατρείου είναι 1.335 και παράλληλα γίνεται προληπτικός έλεγχος σε περίπου 500 μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου Αγρινίου καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών από τις 24/11/15 που ξεκίνησε να λειτουργεί μέχρι και σήμερα έχουν φιλοξενηθεί 103 άτομα, ενώ μόνο το 2019 υπήρξαν 23 φιλοξενίες. Μέχρι στιγμής υπάρχουν σε εκκρεμότητα 5 αιτήματα για φιλοξενία, ενώ πάνω από 230 περιπτώσεις απευθύνθηκαν στον ξενώνα, αλλά δεν κατέληξαν φιλοξενήθηκαν, ενώ υπάρχουν ήδη δύο γυναίκες στην δομή αυτή που φιλοξενούνται με τα παιδιά τους από το Ιράν και το Αφγανιστάν, οι οποίες εκτός των άλλων ήταν θύματα κακοποίησης από τους συζύγους τους.

Οι αριθμοί του κέντρου κοινότητας με παράρτημα Ρομά, που επί της ουσίας είναι μια «μίνι» πρόνοια, είναι τέτοιοι που αναγάγουν την κατάσταση σε ακόμη πιο σοβαρή!

Παράλληλα τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί στο κέντρο κοινότητας με παράρτημα Ρομά για χορήγηση κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης (ΚΕΑ) φτάνουν τα 4.650, τα αιτήματα για παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος από τον ΔΕΔΔΗΕ για ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ 334, για χορήγηση επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων 116, για χορήγηση προνοιακού αναπηρικού επιδόματος 809, για χορήγηση επιδόματος στέγασης ανέρχονται 504, ενώ ταυτόχρονα στην δομή αυτή.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής δήλωσε στη «Σ»: «τα πράγματα είναι δύσκολα. Μόνο στο ΚΕΑ οι ενταγμένοι είναι 4.500. Είμαστε η τρίτη πόλη στην Ελλάδα σε ΚΕΑ μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη όσο παράξενο και να φαίνεται. Πρέπει να επιστρέψουμε πάλι στην παραγωγή ώστε να υπάρξει μια αχτίδα φωτός. Σκοπός μας είναι η φτώχεια να μην είναι κομμάτι της ζωής μας».

Από την χθεσινή ενημερωτική δράση στην πλατεία Δημοκρατίας

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Δήμος Μεσολογγίου: Οικονομική υποστήριξη πληγέντων από τις πλημμύρες της 3ης Οκτωβρίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

1 Comment

  1. Ακριβώς στην παραγωγή, αλλά ποίοι να επιστρέψουν….οι Γυφταίοι;;; Όσα και να τους δώσετε ζητούν κι άλλα κι από πάνω κλέβουν κι όλας. Αναγκαστική κοινωνία εργασία πρέπει να εκτελεί ο κάθε κλέφτης τσιγγάνος κι όχι μόνο…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.