Αγρίνιο: Θέμα χρόνου η έναρξη μεταφοράς των μαθητών

Ξεκίνησε η καταβολή των περσινών οφειλών στους ταξιτζήδες

Παρά το γεγονός ότι τα σχολεία ξεκίνησαν, η μεταφορά των μαθητών δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, αν και είναι θέμα ωρών η έναρξη των δρομολογίων. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των ταξιτζήδων του Αγρινίου, δεν έχει λάβει ούτε ευρώ από τα μαθητικά δρομολόγια που πραγματοποίησαν την περσινή σεζόν, με τα οφειλόμενα να ανέρχονται ακόμη και σε 300 χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ραδιοταξί Αγρινίου Κώστα Βλάχο, ο οποίος ανέφερε στη «Σ»: «φαίνεται από την κίνηση των κωδικών πως ξεκίνησαν σιγά – σιγά να μας καταθέτουν χρήματα. Πρόκειται για τα δρομολόγια που έγιναν μέχρι τον περασμένο Ιούνιο. Στο κομμάτι αυτό είμαστε αισιόδοξοι, αφού υπάρχει κινητικότητα. Με τον σχεδιασμό όμως που έχει γίνει, δεν γνωρίζουμε ποιοι θα μεταφέρουμε και ποιον. Θα το μάθουμε τελευταία στιγμή. Αν και η κατάσταση είναι μπερδεμένη μέχρι στιγμής, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τα δρομολόγια. Έχουμε δημιουργήσει μια κοινοπραξία που ασχολείται αποκλειστικά με το ζήτημα αυτό».

1a

Την ίδια στιγμή, οι διαχειριστές της κοινοπραξίας, τονίζουν πως: «δεν έχουμε ξεκινήσει τα σχολικά δρομολόγια, καθώς οι διευθυντές των σχολείων δεν έχουν λάβει ακόμη τα επίσημα έγγραφα, ενώ δεν έχει αναρτηθεί στο ΦΕΚ η απόφαση για την μεταφορά των μαθητών. Αναμένεται από ώρα σε ώρα η ανάρτησή της. Μόλις αναρτηθεί θα είμαστε δίπλα στους μαθητές. Η κοινοπραξία Ταξί Αγρινίου, λαμβάνοντας μέρος στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό που προκήρυξε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχοντας στην δύναμή της 37 ταξί, αποκόμισε από τον διαγωνισμό 20 δρομολόγια μεταφοράς μαθητών, επί το πλείστον με ειδικές ανάγκες. Φέτος εμφανίστηκε και η μόδα των μικρών λεωφορείων που μεταφέρουν παιδιά με ειδικές ανάγκες. Να επισημάνουμε πως οι γονείς αντιδρούν σε αυτόν τον τρόπο μεταφοράς. Το κόστος μεταφοράς των μαθητών με mini bus είναι μεγαλύτερο από το κόστος μεταφοράς με ταξί και ταυτόχρονα η ευαίσθητη αυτή κατηγορία μαθητών υποβάλλεται καθημερινά σε ταλαιπωρία, καθώς ο χρόνος προσέλευσης στο σχολείο μεγάλωσε και το μεσημέρι καταγράφεται καθυστέρηση μέχρι να φτάσουν στα σπίτια τους. Από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να οργανωθούμε έτσι ώστε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη δύναμη σε στόλο και να έχουμε φωνή στα κέντρα αποφάσεων και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια. Δυστυχώς όμως δεν βρίσκουμε ανταπόκριση. Στους προηγούμενους διαγωνισμούς μας ονόμαζαν προσωρινούς μειοδότες, με αποτέλεσμα να καθυστερεί μέχρι και ένα χρόνο η πληρωμή των τιμολογίων, φτάνοντας στο σημείο να καταρρεύσουμε οικονομικά. Παρακαλούμε όλους τους υπεύθυνους που είναι αρμόδιοι για τη μεταφορά των μαθητών και την Αντιπεριφερειάρχη, να δουν με διαφορετικό τρόπο τα ταξί και να δείξουν την πρέπουσα ευαισθησία απέναντι στους μαθητές έτσι ώστε να τους προσφέρουμε όλοι μαζί μια άνετη και ευχάριστη σχολική χρονιά».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Εξέλιξη του έργου στην Κλεισούρα – Απόστολος Κατσιφάρας: «Βούλησή μας είναι η γρηγορότερη δυνατή αποκατάσταση» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)