Αγρίνιο: Η πρώτη καθηγήτρια από το Κοινωνικό Φροντιστήριο!

Παράδειγμα αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς

Η Ειρήνη Θώδη περιγράφει στη «Σ» τη διαδρομή και τα όνειρά της

Από το 1ο Λύκειο, στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και από εκεί στη θέση της καθηγήτριας! Μέσα σε 4 χρόνια ολοκλήρωσε τις σπουδές της και επέστρεψε για να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της στους μαθητές του κοινωνικού φροντιστηρίου Αγίου Δημητρίου. Ο λόγος για την Αγρινιώτισσα Ειρήνη Θώδη, απόφοιτη της Κλασσικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

«Αποφάσισα να διδάξω στο κοινωνικό φροντιστήριο, γιατί οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες και δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε φροντιστήριο. Σε συνάρτηση με το γεγονός ότι όλοι έχουν δικαίωμα στη μάθηση και επειδή το κοινωνικό φροντιστήριο με στήριξε εκπαιδευτικά και ψυχολογικά, ένιωσα την ανάγκη να μεταδώσω τις γνώσεις μου με την σειρά μου στους μαθητές του κοινωνικού φροντιστηρίου» τόνισε στη «Σ» η Ειρήνη Θώδη.

Η Φιλολογία ήταν η πρώτη επιλογή της Ειρήνης και μέσα από το κοινωνικό φροντιστήριο εκπληρώθηκε και το όνειρό της να διδάξει. «Θεωρώ πως είναι ευλογία να περνάς τον χρόνο σου με παιδιά, ενώ ταυτόχρονα να αποκτάς εμπειρία στη δουλειά σου και να μπορείς να μεταλαμπαδεύεις γνώση σε διαφορετικούς χαρακτήρες» σημείωσε η Ειρήνη, η οποία «έδωσε» και μια άλλη προσέγγιση καθώς διδάσκει εθελοντικά, όπως εξάλλου όλοι οι εκπαιδευτικοί στο κοινωνικό φροντιστήριο, χωρίς δηλαδή να αμείβεται. Αυτή του εθελοντισμού, αναφέροντας πως: «ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής και με βρίσκει σύμφωνη. Μέσα από τον εθελοντισμό η κοινωνία μας βελτιώνεται, όπως και ο κάθε ένας από εμάς».

Στο κοινωνικό φροντιστήριο έχει αναλάβει να διδάσκει Αρχαία στην Α’ Γυμνασίου. Το γεγονός ότι έχει δική της τάξη είναι σημαντικό ακόμη και ως προς την ψυχολογία, καθώς, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά σε ανεβάζει και ταυτόχρονα σε κάνει πιο υπεύθυνο άνθρωπο απέναντι σε κάθε υποχρέωσή σου και σε κάθε συνάνθρωπό σου. Ο επόμενος στόχος της Ειρήνης Θώδη είναι να κάνει μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή και επιπλέον όνειρό της να διδάξει σε σχολείο.

«Μου άρεσε πάντα το διάβασμα και κυρίως τα φιλολογικά μαθήματα, τα αρχαία, τα λατινικά, η λογοτεχνία κ.α. Είναι ωραία να αισθάνεσαι πως βοηθάς κάποιον άμεσα ή έμμεσα, πόσο μάλλον αν η βοήθεια αυτή σχετίζεται με την παιδεία και τις βάσεις που βάζει ο καθένας στη ζωή του μέσα από την γνώση που σου προσφέρουν τα βιβλία, οι εκπαιδευτικοί και η οικογένειά σου. Το κοινωνικό φροντιστήριο με βοηθάει να αισθάνομαι όμορφα και να βοηθάω τους συνανθρώπους μου, τους μαθητές του κοινωνικού φροντιστηρίου».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Άπαντες ελεύθεροι -με περιοριστικούς όρους- οι συλληφθέντες για τα επεισόδια της Τρίτης στο Αγρίνιο