Αγρίνιο: Πικετοφορία από Εργατικό Κέντρο και ΠΑΜΕ για το πολυνομοσχέδιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο διοργάνωσε συγκέντρωση το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και το ΠΑΜΕ κατά του πολυνομοσχέδιο. Κατά την συγκέντρωση ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου ανέφερε μεταξύ άλλων : «Το κερασάκι στην αντεργατική θύελλα είναι οι σχεδιασμοί για το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία. Αυτός ο σχεδιασμός για το χτύπημα της απεργίας, των αγώνων των εργαζομένων, διαψεύδει τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης ότι δήθεν φαίνεται «φως στο τούνελ» και «έξοδος» από τη βαρβαρότητα που ζουν οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους. Όσο κι αν προσπαθούν να ξεγελάσουν με τα ψέματά τους, οι εργάτες γνωρίζουν ότι οι αντεργατικοί νόμοι δεν θα ακυρωθούν επειδή η κυβέρνηση εξαγγέλλει με τυμπανοκρουσίες την «έξοδο» από την κρίση και την έναρξη μιας «δίκαιης ανάπτυξης».

Η «έξοδος» από την κρίση, η «δίκαιη ανάπτυξη» είναι μόνο για τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλοκατασκευαστών, των μονοπωλιακών ομίλων. Η «δίκαιη» ανάπτυξή τους δεν πρόκειται να μας εξασφαλίσει δουλειά με δικαιώματα, μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τους κόπους μιας ζωής. Δεν εξασφαλίζει τις τεράστιες απώλειες που έχουμε. Δεν εξασφαλίζει επαναφορά του κατώτερου μισθού, των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Δεν εξασφαλίζει κατάργηση των νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ούτε μας προστατεύει από το μεγάλο κίνδυνο να χάσουμε το σπίτι μας, που έχουμε αποκτήσει με χίλιες δυο στερήσεις και μεγάλες θυσίες.

Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου ημέρα ψήφισης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας στις 10:30

sigkentrwsi (5)

sigkentrwsi (6)

sigkentrwsi (7)

sigkentrwsi (1)

sigkentrwsi (2)

sigkentrwsi (3)

sigkentrwsi (4)

Νέο κρούσμα ιλαράς – Άνδρας με συμπτώματα του ιού στην Δυτική Ελλάδα