ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Κεντρική εκδήλωση της «Δημοκρατικής Ευθύνης» στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

Αγρίνιο: Κεντρική εκδήλωση της «Δημοκρατικής Ευθύνης» στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

Αγρίνιο: Κεντρική εκδήλωση της «Δημοκρατικής Ευθύνης» στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

Νωρίτερα το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας παρευρέθησαν στελέχη της «Δημοκρατικής Ευθύνης», τα οποία παρουσίασαν το πρόγραμμα του κόμματος για τις επικείμενες ευρωεκλογές. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο επικεφαλής Θωμάς Παπαλιάγκας και ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαλιάγκας τόνισε: «η Δημοκρατική Ευθύνη είναι κόμμα των πολιτών. Ιδρύθηκε από τα κάτω από 1.500 άτομα. Είχε την πρωτοτυπία να ιδρυθεί και να έχει πρόγραμμα πέντε τομέων και στη συνέχεια δεκατριών. Προσωπικότητες με ιδιαίτερο κύρος την υποστήριξαν, πρόκειται για πρόσωπα από τον ακαδημαϊκό χώρο, από τον χώρο της επιχειρηματικότητας, της επιστήμης, της εργασίας και από το χώρο του πνεύματος. Οι άνθρωποι της Δημοκρατικής Ευθύνης εργάζονται και λειτουργούν διαφορετικά και όχι ως επαγγελματίες της πολιτικής. Δεν έχουμε άγχος να εκλεγούμε, αλλά να γίνουν τα πράγματα στη χώρα μας σωστά, όπως πρέπει. Δεν φοβόμαστε το πολιτικό κόστος και γι’ αυτό προτείνουμε την αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού. Κανένα κόμμα δεν μιλάει για τις δημόσιες συμβάσεις, τις προμήθειες και τις αναθέσεις, απ’ όπου προκύπτει το μαύρο πολιτικό και υπηρεσιακό χρήμα. Προτείνουμε ένα πολιτικό σύστημα με γερουσία ώστε να ελέγχει τη σκοπιμότητα και τη συνταγματικότητα των νομοθετημάτων. Προτείνουμε επίσης πρόγραμμα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με ρήτρα το ελάχιστο του φορολογικού συστήματος. Προτείνουμε ΚΕΠ επιχειρηματικότητας. Όποιος θέλει να ανοίξει δουλεία να καταθέτει τον φάκελό του και εντός 30 ημερών θα πρέπει να έχει άδεια. Επιπροσθέτως μιλάμε για άρδην αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος. Έχουμε το ποιοτικότερο ψηφοδέλτιο όλων. Οι πολίτες ψάχνουν πολίτες που να δουλεύουν και να μην έχουν ανάγκη την πολιτική».

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε: «είμαστε μία νέα ριζοσπαστική πολιτική κίνηση, με σκοπό να βοηθήσει να δημιουργηθούν νέες ποιότητες στην πολιτική ζωή του τόπου. Δεν είναι η Δημοκρατική Ευθύνη σαν τα άλλα κόμματα. Το κόμμα μας απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Η προσπάθεια είναι σοβαρή, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο πνεύμα στη χώρα και την πολιτική. Δεν ηγούμαι εγώ. Ο κόσμος θα πρέπει να αντιληφθεί ότι πρέπει να συμβάλει στην άλλη αντίληψη, δεν υπηρετούμε πρόσωπα, αλλά αντίληψη».

Δημοσιεύτηκε από Συνείδηση Εφημερίδα στις Κυριακή, 19 Μαΐου 2019

Δημοσιεύτηκε από Συνείδηση Εφημερίδα στις Κυριακή, 19 Μαΐου 2019

Το μήνυμα του Δημάρχου Μεσολογγίου για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr