Αγρίνιο: Κατεδαφίζεται παλιό ακίνητο, «ανασαίνει» η πόλη!

Μετά την παράδοση της οδού Γρίβα θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου – πλατεία στη συμβολή της με την Παναγοπούλου

Οι εργασίες στην οδό Γρίβα συνεχίζονται γοργούς ρυθμούς, με στόχο πριν το Πάσχα ο δρόμος να παραδοθεί προς χρήση. Παράλληλα, και μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες θα κατεδαφιστεί  παλιό ακίνητο, στη συμβολή των οδών Γρίβα και Παναγοπούλου που αγοράστηκε από το Δήμο Αγρινίου, ώστε στο σημείο να γίνει χώρος πρασίνου. Ο χρόνος για την κατεδάφισή του μετράει αντίστροφα, καθώς όπως ανακοινώθηκε χθες από τη δημοτική αρχή: «Tην Παρασκευή 12 Απριλίου θα κατεδαφιστεί το κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γρίβα και Παναγοπούλου. Για λόγους ασφάλειας το τμήμα της οδού Παναγοπούλου,  από την οδό Γοργοποτάμου μέχρι την οδό Γρίβα, θα παραμείνει κλειστό μέχρι να ολοκληρωθεί η κατεδάφιση. Παρακαλούμε όπως επιδειχθεί η δέουσα προσοχή κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών».

Το σημείο αρχικά θα καλλωπιστεί βάσει του αστικού τοπίου και τους κανόνες ασφαλείας και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για να λάβει την τελική του μορφή. Στη δεύτερη φάση των εργασιών, οι σκέψεις που υπάρχουν για την ανάδειξη του χώρου είναι να τοποθετηθεί σιντριβάνι ή κάποιο μνημείο, ώστε στο σύνολο του ο χώρος να αποκτήσει μορφή πλατείας – χώρου πρασίνου.

tziolis
Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης δήλωσε στη «Σ»: «ο σκοπός για τον οποίο αγοράστηκαν τα ακίνητα είναι για να δοθεί ο χώρος σε κοινή χρήση, να μετατραπεί δηλαδή σε χώρο πρασίνου – πλατεία. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις να τοποθετηθεί σιντριβάνι ή μνημείο στο σημείο, αλλά ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η απόφαση. Ο τελικός σχεδιασμός και η ολοκλήρωση των εργασιών θα γίνει σε δεύτερη φάση με άλλη εργολαβία. Οι μηχανικοί του Δήμου Αγρινίου ήδη σχεδιάζουν την τελική μορφή του σημείου. Ήταν στοίχημα για μας να ελευθερωθεί το σημείο και το κερδίσαμε. Θέλουμε ελεύθερους χώρους για να «ανασάνει» η πόλη».

Επίσης ήδη έχει αγοραστεί από το Δήμο Αγρινίου οικόπεδο 400τ.μ. πολύ κοντά στην παλιά αγορά του Δήμου στην πλατεία Δημάδη, για να δημιουργηθεί παιδική χαρά. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Τζιώλη το οικόπεδο βρίσκεται στο κομμάτι πίσω από την οδό Αντωνοπούλου, παραπλεύρως της οδού Σκαλτσοδήμου.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

ΟΣΔΕ 2019: Τι περιλαμβάνει η δήλωση – Αναλυτικός οδηγός