Αγρίνιο: Κανένα ενδιαφέρον για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης

Εκτιμάται πως η τιμή θα διαμορφωθεί από 1 ευρώ και πάνω, ενώ θα μειωθούν περαιτέρω οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης

Αλλάζουν τα δεδομένα με το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος και σίγουρα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα βρει εναλλακτικές μορφές θέρμανσης με φόντο τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Στην αρχή της κρίσης το πετρέλαιο «εξαφανίστηκε» από τις δεξαμενή των σπιτιών, αλλά λίγο αργότερα δειλά – δειλά άρχισε να κάνει την επανεμφάνισή του σε ελάχιστες όμως ποσότητες σε σχέση με το παρελθόν. Φέτος όμως το σκηνικό φαίνεται να αλλάζει και πάλι άρδην, καθώς μέχρι στιγμής η ζήτηση στα πρατήρια του Αγρινίου είναι μηδενική, σύμφωνα με αρκετούς βενζινοπώλες!

Παράλληλα, το πρόσημο είναι αρνητικό στο ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς πολλά είναι τα πρατήρια που επιλέγουν να μην έχουν καθόλου πετρέλαιο θέρμανσης προς πώληση και αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια. Η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και ακόμη το τοπίο για τους βενζινοπώλες είναι θολό, καθώς επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο δεν έχουν γίνει. Ωστόσο, έχει γίνει ευρέως γνωστό πως φέτος αναμένεται να αλλάξουν και τα μέχρι πρότινος δεδομένα για το επίδομα θέρμανσης που αναμένεται να μειωθεί κατά 50%, γεγονός που συνεπάγεται με την αντίστοιχη μείωση των δικαιούχων. Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εκτιμάται πως θα είναι ακριβότερη κατά πέντε λεπτά το λίτρο.

Η τιμή στην ελληνική περιφέρεια εκτιμάται πως θα είναι από 1 ευρώ και πάνω, ενώ στα νησιά από 1,2 ευρώ, εν αντιθέσει με την Αττική που η τιμή εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί στα 0,97 λεπτά το λίτρο.

kakouris
Ο Δημοσθένης Κακούρης, Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας

Ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας Δημοσθένης Κακούρης τόνισε στη «Σ» πως: «δεν υπάρχει καθόλου ζήτηση και κανένα ενδιαφέρον φέτος για πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ δεν έχουμε ακόμη εικόνα για το πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές, ωστόσο αναμένονται από 1 ευρώ και πάνω. Πάντα στην αρχή της περιόδου οι τιμές είναι υψηλές. Μαθαίνουμε πως θα μειωθούν και οι δικαιούχοι περίπου στο μισό. Επισήμως δεν υπάρχει ακόμη όμως καμία ενημέρωση. Τα κριτήρια που υπήρχαν και πέρσι για το επίδομα θέρμανσης είχαν μειώσει τους δικαιούχους και φέτος αναμένεται περεταίρω μείωση, άρα οι δικαιούχοι θα είναι ελάχιστοι». Ακόμη, ο κ. Κακούρης ανέφερε πως: «τα βυτία μας έχουν ελεγχθεί από τη Διεύθυνση Εμπορίου, ενώ όλα τα πρατήρια στην Αιτωλοακαρνανία ακολουθούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές».

karapanos
Ο Νίκος Καραπάνος, ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων

Ο Νίκος Καραπάνος επεσήμανε: «δεν υπάρχει καθόλου αγοραστικό ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή. Οι τιμές όπως μαθαίνουμε θα είναι πάνω από 1 ευρώ. Η οικονομική δυσχέρεια είναι έντονη. Αναμένουμε και εμείς να δούμε πως θα «κυλήσει» η κατάσταση, καθώς φαίνεται πως το επίδομα θα το περιορίσουν στο 50%. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τα κριτήρια, αναμένουμε ενημέρωση, ωστόσο η επιδότηση είναι βέβαιο πως θα είναι μειωμένη, συνεπώς τα προβλήματα θα είναι μεγαλύτερα, αφού οι δικαιούχοι θα είναι λιγότεροι. Οι καταναλωτές πρέπει μόνο να προσέχουν τον προμηθευτή τους, να είναι φερέγγυος και να μην έχει προβλήματα με αγορανομικά ζητήματα».

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

Ναύπακτος: Πυρκαγιά ξέσπασε στον περιφερειακό – Κινδύνευσε σπίτι