Αγρίνιο: Οι φοιτητές του ΔΠΦΠ καλούν σε ενημερωτική σύσκεψη

Τις τελευταίες εβδομάδες η πόλη και οι πολίτες του Αγρινίου έχουν γίνει αυτόπτες μάρτυρες μιας κατάστασης που δεν έχει προηγούμενο. Η κυβέρνηση επιχειρεί το κλείσιμο του τμήματος Δ.Π.Φ.Π. (Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων), του μοναδικού τμήματος Περιβάλλοντος στην Δυτική Ελλάδα, με ένα τρόπο υπόγειο, σκοτεινό και πίσω από κλειστές πόρτες. Ωστόσο συμβαίνει κάτι το οποίο δεν περίμεναν. Ο Φοιτητικός Σύλλογος του Δ.Π.Φ.Π. από τις 7/02/2019 κατέλειψε τις εγκαταστάσεις του τμήματος ξεκινώντας έναν αγώνα διεκδικώντας:

  • Να μην κλείσει το τμήμα «Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων».
  • Τη μετονομασία του «Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων» σε «Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος».
  • Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων αντίστοιχων των σπουδών μας, διεκδικώντας αντάξιο πτυχίο για σταθερή και μόνιμη δουλειά με αξιοπρέπεια.
  • Άρση των συγχωνεύσεων – καταργήσεων τμημάτων και σχολών – ακαδημαϊκή αναβάθμιση των υπαρχόντων τμημάτων.
  • Πρόσληψη μελών ΔΕΠ με σκοπό την κάλυψη των αναγκών μας.
  • Δημόσια – Δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους.

Καλούμε τους πολίτες του Αγρινίου το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:30π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην κτήριο Τράπεζας της Ελλάδος), ώστε να τους ενημερώσουμε εμείς οι ίδιοι για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα ΔΠΦΠ.

Καλούμε κάθε έναν και κάθε μία να έρθει να συνδιαλλαγεί μαζί μας και να στηρίξει τον δίκαιο και επίκαιρο αγώνα μας μέσα από γόνιμη κουβέντα.

Συντονιστικό κατάληψης Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων

Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συγχωνεύεται με το Πανεπιστήμιο Πατρών