Αγρίνιο: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση «Έξυπνες Πόλεις – Έξυπνες Συσκευές» στη Γλυπτοθήκη Καπράλου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου, το 2ο ΕΠΑ.Λ. σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου, συνδιοργάνωσαν απόψε, εκδήλωση με θέμα: «Έξυπνες Πόλεις – Έξυπνες Συσκευές». Η άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση φιλοξενήθηκε στη Γλυπτοθήκη Καπράλου (Τέρμα Παπαστράτου). Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Σπύρος Δενάζης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών Πανεπιστημίου Πατρών. 

Οι έξυπνες πόλεις είναι μέρος της λεγόμενης 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, που γνωρίζει ραγδαία διάδοση σε όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες. Ξεκίνησαν από την Ευρώπη και μπορούν να βρεθούν παντού, αναζητώντας τρόπους για να εξυπηρετούν τις άμεσες ανάγκες των πολιτών.

Είναι οι πόλεις που παρέχουν στους πολίτες τους, ένα ασφαλές περιβάλλον διαβίωσης, όχι με την έννοια μόνο της μείωσης της εγκληματικότητας, αλλά και από την άποψη της περιβαλλοντικής και ενεργειακής ασφάλειας, της πρόσβασης σε νερό, ηλεκτρισμό, αέριο, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εργασιακής ασφάλειας, πρόσβασης σε ιατρική περίθαλψη και εκπαίδευση.

Ακολουθεί ανακοίνωση του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου για την εκδήλωση:

Στις 22/2/2019 στη Γλυπτοθήκη Καπράλου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ – ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ». Η εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου οργανώθηκε από το  2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου.

Κεντρικός  ομιλητής   με θέμα «Έξυπνες πόλεις»,  ήταν ο κ. Δενάζης Σπυρίδων, Αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Βασικοί στόχοι της εκδήλωσης, ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης και ιδιαίτερα της νέας γενιάς στα πλεονεκτήματα και στις απαντήσεις που δίνουν οι  «Έξυπνες πόλεις» στα προβλήματα των καιρών μας. Εάν αναλογιστούμε ότι τα 2/3 του πλανήτη μας θα ζουν σε πόλεις ως το 2050, τα προβλήματα που θα ανακύψουν θα διογκώσουν τις  απαιτήσεις για παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους θα είναι ζητούμενο. Εάν επαληθευτεί το παραπάνω σενάριο, αυτό θα αποτελεί  την «αστική» πρόκληση του αιώνα που διανύουμε. Οι επαΐοντες δηλώνουν ότι η απάντηση είναι οι έξυπνες πόλεις.

Ήταν ένα οδοιπορικό στο οποίο συνδιαλέχτηκε  ο λόγος και η μουσική για τα μελλούμενα. Ο κ. Δενάζης Σπυρίδων ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ενημέρωσε για τις εξελίξεις της επιστήμης και τον τρόπο που μπορεί να αξιοποιηθεί η τεχνολογία από την πολιτεία και τους ΟΤΑ σχεδιάζοντας το νέο παραγωγικό αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας.

Ο κ. Ντάνος Πέτρος,  καθηγητής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, καθήλωσε το κοινό  επιλέγοντας ποιοτικές μουσικές συνθέσεις και διευθύνοντας επιδέξια την ορχήστρα του.  Η κα. Κοντόση Κωνσταντίνα υποδ/ντρια του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, επιμελήθηκε και οργάνωσε την εκδήλωση με ιδιαίτερο ζήλο και με επαγγελματικό ήθος.  Η χαρισματική ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας που απαρτίζεται  από τους καθηγητές Πληροφορικής κ. Παπαθανασίου Λεωνίδα, Μαρκή Γεώργιο, Τίτη Άγγελο, Λουρόπουλο Αθανάσιο, Πεφάνη Κων/νο, Γεωργίου Ειρήνη και μαθητές, κατασκεύασε ρομποτικό απορριμματοφόρο παρουσιάζοντας τη δράση «Έξυπνες πόλεις. Αυτόματη αποκομιδή απορριμμάτων στην πόλη μας».

Συγχαρητήρια στους καθηγητές που ενέπνευσαν τους μαθητές να υλοποιήσουν τη δράση με την καθοδήγησή τους, μια δράση με πολλές προεκτάσεις στο μέλλον.

Το κοινό του Αγρινίου τίμησε ιδιαίτερα την εκδήλωση με την αθρόα προσέλευσή του και το ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

100 δόσεις: Ρύθμιση «ανάσα» για οφειλέτες και Δήμο Αγρινίου