ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Σήμα κινδύνου από την εστίαση!

Αγρίνιο: Σήμα κινδύνου από την εστίαση!

Αγρίνιο: Σήμα κινδύνου από την εστίαση!

Καθημερινά λουκέτα σε ταβέρνες της περιοχής

Αντίθετος ο Σύλλογος Εστίασης και Αναψυχής με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων τα Σάββατα

Αν και η κρίση έχει «κατεδαφίσει» πολλούς κλάδους στην αγορά, όπως τις κατασκευές ακόμη κι αυτοί που φαίνονται ακμαίοι… επί της ουσίας «καρκινοβατούν»! Σύμφωνα με επίσημα χείλη του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας από τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του για τον κλάδο της εστίασης και της αναψυχής στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή, οι ταβέρνες βρίσκονται στην χειρότερη κατάσταση και μάλιστα με διαφορά σε σχέση με τα fast food και τις καφετέριες!

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου και Περιχώρων Χρήστος Τσιρώνης επιβεβαιώνει τα στοιχεία αναφέροντας πως: «η κρίση στον κλάδο μας φαίνεται στα καταστήματα φαγητού. Αλλά ακόμη και στα καφέ – bar  το πρόβλημα είναι αντίστοιχο. Το ποτό στον κλάδο μας καταγράφει πτώση τουλάχιστον 70%, ενώ και οι καφετέριες που φαίνονται γεμάτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα και δύσκολα βγάζουν τις υποχρεώσεις τους. Έχουν αρχίσει να δημιουργούν υποχρεώσεις στις Δ.Ο.Υ. και στους Δήμους, γιατί όλος αυτός ο κόσμος που φαίνεται να γεμίζει τα μαγαζιά κάθεται μέχρι και 4 ώρες με 2 και 2,50 ευρώ. Παράλληλα, η φορολογία στον κλάδο μας είναι υψηλή. Δίνουμε μέσω αυτής το 70% στο κράτος».

(Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου και Περιχώρων Χρήστος Τσιρώνης)

Ακόμη, ο κ. Τσιρώνης τόνισε πως αυτό είναι το πιο δύσκολο καλοκαίρι από την εποχή που ξεκίνησε η κρίση. «Τα Σαββατοκύριακα, το Αγρίνιο μετατρέπεται σε νεκρή πόλη και σε αυτό συντελεί και το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων. Όλοι οι συνάδελφοι κουβεντιάζουμε ότι το καλοκαίρι αυτό είναι το πιο δύσκολο από την αρχή της κρίσης».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα “Συνείδηση”

Αναβάλλεται η επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου Υποδομών στο Μεσολόγγι λόγω του σεισμού στην Κω

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ