ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Έρευνα της Εισαγγελίας για τις εισπρακτικές εταιρείες!

Αγρίνιο: Έρευνα της Εισαγγελίας για τις εισπρακτικές εταιρείες!

Αγρίνιο: Έρευνα της Εισαγγελίας για τις εισπρακτικές εταιρείες!

Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Σ» στις 27 Μαρτίου

Η λιποθυμία γυναίκας κινητοποίησε τις Αρχές

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Ασφάλεια Αγρινίου, διέταξε η Εισαγγελία, με αφορμή το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Σ» στις 27 Μαρτίου 2018, σύμφωνα με το οποίο, στο Αγρίνιο καταγράφηκαν μέχρι και λιποθυμίες από τη… νέα τακτική των εισπρακτικών εταιρειών, να τηλεφωνούν ακόμη και σε συγγενικά πρόσωπα οφειλετών!

Όπως τότε είχε αποκαλύψει στη «Σ» ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης, εισπρακτική εταιρεία τηλεφώνησε σε μητέρα οφειλέτη η οποία επειδή προφανώς δεν γνώριζε το παραμικρό, ένιωσε έντονη δυσφορία, υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Αγρινίου!

Το θέμα λοιπόν προκάλεσε την -έγκαιρη αλήθεια είναι- παρέμβαση του Εισαγγελέα Αγρινίου, ο οποίος μέσω της έρευνας που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη με καταθέσεις στην Ασφάλεια, θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες και βέβαια όπου υπάρχουν θα αποδοθούν.

Ο νομικός κόσμος πάντως και το ΙΝΚΑ συμβουλεύουν τους οφειλέτες να προβαίνουν σε μηνύσεις, ιδιαίτερα για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με ξεκάθαρη παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η πίεση έχει γίνει αφόρητη για χιλιάδες δανειολήπτες από τις εταιρείες, οι οποίες στην προσπάθεια τους να διεκδικήσουν ότι μπορούν για χάρη των πελατών τους, ενοχλούν συγγενείς ακόμα και συνεργάτες των οφειλετών.

Τι και αν ο νόμος για την λειτουργία των εισπρακτικών εταιριών αυστηροποιήθηκε και οι εταιρείες αυτές θα πρέπει να δείχνουν μεγαλύτερη επιείκεια και σεβασμό στους τρόπους επικοινωνίας ειδικά σε όσους έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες στις ενώσεις προστασίας δανειοληπτών ότι οι εισπρακτικές τους έχουν κάνει την ζωή κόλαση. Γεγονός που επιβεβαιώνει ο κ. Λεχουρίτης.

Είναι χαρακτηριστικό πως είναι τέτοια η πίεση που επιδεικνύουν που… τηλεφωνούν ακόμη και μεσημβρινές ή βραδινές ώρες, Κυριακές ακόμα και σε αργίες!

Το δημοσίευμα που προκάλεσε την παρέμβαση του Εισαγγελέα Αγρινίου

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα “Συνείδηση”

Αγρίνιο: Αυτοκίνητο έγινε σμπαράλια μετά από εκτροπή στη Νεάπολη – Από θαύμα δεν τραυματίστηκε ο 26χρονος οδηγός! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr