Αγρίνιο: Σε επιφυλακή για τους αστέγους

Αγρίνιο: Σε επιφυλακή για τους αστέγους

 

Πέντε περιστατικά κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Δήμος Αγρινίου

Σε επιφυλακή για τους αστέγους

Στα ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου και Αγίου Κωνσταντίνου μπορούν να καταφύγουν για ζεστασιά όσοι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη

 

 

Ως γνωστόν, το νόμισμα έχει δύο όψεις για οτιδήποτε. Έτσι και στον χιονιά. Από τη μία όλοι εμείς που τα σπίτια μας έχουν μετατραπεί σε φούρνους από την θέρμανση και από την άλλοι αυτοί που αναζητούν εστίες ζεστασιάς καθώς δεν έχουν την δυνατότητα να προφυλαχθούν από το τσουχτερό κρύο στις εστίες τους, λόγω απουσίας θέρμανσης. Ποιος βέβαια λησμονεί τούτες τις δύσκολες ώρες τους άστεγους. Άνθρωποι που κοιμούνται στο δρόμο ακόμα και με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Το περασμένο πενθήμερο, δεν έλειψαν και στο Αγρίνιο περιπτώσεις ατόμων που προσέτρεξαν στους θερμαινόμενους χώρους (ΚΑΠΗ) που είχε ανακοινώσει ο Δήμος Αγρινίου.

Ερωτηθείς για το θέμα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής ανέφερε πως «πέντε συμπολίτες μας αυτές τις μέρες κατέφυγαν για ζεστασιά στα ΚΑΠΗ του Αγίου Δημητρίου και Αγίου Κωνσταντίνου. Από την πρώτη στιγμή αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες αλλά και τις δυσκολίες που θα δημιουργούσε ο χιονιάς ανοίξαμε για όσους έχουν ανάγκη τα ΚΑΠΗ. Και μάλιστα από τους πρώτους Δήμους πανελλαδικά. Βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση προκύψει για όσο διάστημα διατηρηθούν τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα».

Οποιοσδήποτε βέβαια αντιμετωπίζει αντίστοιχο πρόβλημα μπορεί να απευθυνθεί στην Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου. Το κύμα χιονιά εξάλλου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως προκύψουν αυξημένες ανάγκες από ανθρώπους δεν έχουν την δυνατότητα να ζεσταίνονται επαρκώς, όπως οι υπόλοιποι.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»  

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η Απόφαση του Δήμου Αγρινίου για τα κλειστά σχολεία και τις θερμαινόμενες αίθουσες