Αγρίνιο: Ενημέρωση του Νίκου Πατερέκα για την Σαΐτα – Ένα ακίνδυνο είδος φιδιού (ΔΕΙΤΕ VIDEO)

Ύστερα από μια διάσωση μια νεαρής Σαΐτας (Platyceps najadum) σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, που βρέθηκε στην αυλή ενός σπιτιού, ο Νίκος Πατερέκας σκέφτηκε να πει δυο λόγια για αυτό το φίδι και να μας δείξει πως ακόμα και αν σε δαγκώσει δεν παθαίνεις απολύτως τίποτα, διότι πέρα του ότι δεν έχει δηλητήριο, έχει τόσο μικρό στόμα και δοντάκια που σου προκαλεί μόνο ένα μικροσκοπικό γδάρσιμο στο δέρμα – επιφανειακό.

Απλά το συγκεκριμένο φίδι λόγω μεγάλης ταχύτητας και ευελιξίας όταν σε δαγκώνει σε δαγκώνει με ορμή.

Επίσης στο βίντεο αναφέρει πως συχνάζει σε σπίτια γιατί εκεί στήνει καρτέρια στα σαμιαμίδια, τα μικρά σαυράκια που βγαίνουν κοντά στα φώτα του σπιτιού τις βραδυνές ώρες κυρίως, αποτελούν την αγαπημένη της τροφή.

Σχεδόν όλες οι περιπτώσεις με διασώσεις Σαΐτας από σπίτια φιλοξενούσαν σαμιαμίδια στο σπίτι. Στο τέλος του βίντεο αναφέρει επίσης πως πετάγεται δηλαδή κάνει μικρές εκτινάξεις όσο περίπου το μήκος της λιγότερο του μέτρου, έτσι το φίδι κυνηγά ή αποφεύγει εχθρούς.

*Ο χειρισμός του φιδιού έγινε από άνθρωπο που γνωρίζει πως να τα χειρίζεται – δεν εγκρίνεται γα άπειρους ενήλικες ή παιδιά.

Νεκρή χελώνα καρέτα – καρέτα στο Λουτράκι – Ο Πρόεδρος της Κατούνας Θωμάς Καρφίτσας ζητάει μέτρα για την προστασία της (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)