Αγρίνιο: Στους δρόμους για την Κυριακάτικη αργία

Ευρεία σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Κινητοποίηση στις 10 το πρωί στον πεζόδρομο της Παπαστράτου

Κινητοποίηση για την Κυριακάτικη αργία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στο Αγρίνιο, μετά από απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η Ένωση», του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης, στο Εργατικό Κέντρο. Η κινητοποίηση προγραμματίστηκε στις 10 το πρωί της Κυριακής στον πεζόδρομο της Παπαστράτου.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου και Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Δημήτρης Δήμας ανέφερε στη «Σ»: «ο στόχος της σύσκεψης είναι η από κοινού δράση και οργάνωση της πανελλαδικής απεργίας που έχουν προγραμματίσει οι εμποροϋπάλληλοι στον κλάδο του εμπορίου την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιουλίου, η οποία συγκαταλέγεται στις οκτώ προαιρετικές Κυριακές για άνοιγμα των καταστημάτων. Απεργούμε πανελλαδικά βάσει και της απόφασης της Ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων, παλεύοντας για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Θεωρούμε πως η Κυριακή ανήκει στους εργαζόμενους, είναι ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε έπειτα από σκληρούς αγώνες και παλεύουμε η μέρα αυτή να είναι για εμάς και όχι για την μεγαλοεργοδοσία. Είναι γνωστό και πολύς κόσμος το αντιλαμβάνεται πλέον ότι το μέτρο για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν ευνοεί ούτε τους μικρούς εμπόρους, ούτε τους εμποροϋπαλλήλους. Είναι ένα μέτρο στρατηγικής σημασίας με προέλευση από την Ε.Ε. που υλοποιείται χρόνια από τις κυβερνήσεις. Είναι μέτρο απελευθέρωσης κάθε ωραρίου και τσακίσματος κάθε δικαιώματος. Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ευνοεί τους μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους και όχι τα μικρομάγαζα και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Δεν μας λείπουν μέρες για ψώνια. Δικαιώματα και μισθοί λείπουν. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στους χώρους εργασίας, είναι η εντατικοποίηση της δουλειάς και αυτό προκύπτει και από τις περιοδείες που έχουμε οργανώσει σε όλα τα μεγάλα πολυκαταστήματα της πόλης μας. Μέχρι την Κυριακή το σωματείο μας θα περιοδεύσει σε όλους τους χώρους εργασίας, κυρίως στα καταστήματα μεγάλων αλυσίδων ενημερώνοντας τους εργαζόμενους. Καλούμε τους εργαζόμενους να απεργήσουν και να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Παπαστράτου».

Η ανακοίνωση 

«Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η Ένωση» την Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου με τη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας με θέμα την οργάνωση της απεργίας στο Εμπόριο την Κυριακή 15 Ιούλη, μετά από συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα ότι είναι ανάγκη σήμερα από κοινού εργαζόμενοι – έμποροι και μικροί ΕΒΕ να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις για να υλοποιηθεί το αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αγρίας. Η Απεργία την Κυριακή 15 Ιούλη πρέπει να στείλει μήνυμα προς την Κυβέρνηση τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου και τις πολυεθνικές ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω για να επιτευχθούν οι στόχοι τους. Για την επιτυχία της απεργίας το Ε.Κ.Α. και το Σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων θα προγραμματίσουν εξορμήσεις-περιοδείες σε μεγάλα πολυκατακαταστήματα, μονοπωλιακούς ομίλους – αλυσίδες – s/m για την ενημέρωση των εργαζομένων για τα αιτήματα της απεργίας και να τους καλέσουν να δώσουν μαχητικό αγωνιστικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 15 Ιούλη και ώρα 10π.μ. στον πεζόδρομο της Παπαστράτου στο Αγρίνιο» καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

somateio1

somateio2

somateio3

dimas-dimitris
Ο Δημήτρης Δήμας Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου και Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου

Δυτική Ελλάδα: «Πλήρωσε» 450 ευρώ ένα μπάνιο!