Αγρίνιο: Δομή – «σωσίβιο» για την ανεργία

Πολυλειτουγικό αγρόκτημα Μητρόπολης Αιτωλίας & Ακαρνανίας 

Θα απευθύνεται σε ανέργους και νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα

Μια ακόμη σπουδαία δομή δημιουργείται στην περιοχή του Αγρινίου, που σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» ανήκει στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και την διαχείριση θα αναλάβει ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου, λόγω και των υπόλοιπων κοινωνικών δομών που διαχειρίζεται (κοινωνικό φροντιστήριο και συσσίτια). Η δομή αυτή, το πολυλειτουργικό αγρόκτημα, θα απευθύνεται αποκλειστικά σε ανέργους και νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και θα έχει το ρόλο του κέντρου εκπαίδευσης.

Στην περιοχή του Ψηλογέφυρου Αγρινίου, έχει αναπτυχθεί και σύντομα θα είναι επισκέψιμο και προς διάθεση των ενδιαφερόμενων, το πολυλειτουργικό αγρόκτημα, το οποίο θα περιλαμβάνει τυροκομείο, φάρμα, δομή για μελισσοκομεία και άλλες που αφορούν έτερες δραστηριότητες του πρωτογενούς  τομέα. Μέσω του πολυλειτουργικού αγροκτήματος, οι άνεργοι και οι νέοι της Αιτωλοακαρνανίας, θα μπορούν να εκπαιδεύονται από επιφανείς στο είδος τους επαγγελματίες, όπως γεωπόνοι, κτηνίατροι, μελισσοκόμοι κλπ με σκοπό να μπορούν να εργαστούν στον κλάδο ή να παράγουν δικά τους προϊόντα.

Η δομή σύντομα θα παρουσιαστεί από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ο οποίος θα απευθύνει κάλεσμα με λεπτομέρειες για τον τρόπο που το πολυλειτουργικό αγρόκτημα θα βοηθήσει ανέργους και νέους.

Στόχος της εκκλησίας είναι να δώσει γνώση, εφόδια και εμπειρία, ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να δημιουργήσει βάσεις και να αναπτυχθεί στον πρωτογενή τομέα, ο οποίος στην περιοχή μας μπορεί να αποτελέσει διέξοδο από την κρίση.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Θάνατος 55χρονου στην Αβόρανη: Σε αυτοκτονία καταλήγει η αστυνομία, αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας (ΦΩΤΟ)