ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Διανομή φυτών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Διανομή φυτών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Διανομή φυτών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας το Δασαρχείο Αγρινίου μοίρασε δωρεάν στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο φυτά και λουλούδια στους διερχόμενους πολίτες. Λόγω της ημέρας διατέθηκαν από το Δασαρχείο φυτά όπως πεύκο, κυπαρίσσι, κυδωνιά, μπούργα, μουριές, δάφνες κλπ. 

Το μήνυμα του Δασαρχείου για την ημέρα είναι: 

21η Μαρτίου καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και Τροφίμων ως η παγκόσμια ημέρα της δασοπονίας, με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου των δασικών οικοσυστημάτων.

Μας υπενθυμίζει την ανάγκη να δράσουμε ώστε να μετριάσουμε την καταστροφή των δασών και να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Ανθρωπογενείς αιτίες που υποβαθμίζουν τα δάση μας είναι οι πυρκαγιές, οι λαθροϋλοτομίες, οι εκχερσώσεις, η παράνομη θήρα κ.λ.π.

Τα δάση προστατεύονται και βελτιώνονται όταν τα διαχειριζόμαστε με βάση την αρχή της αειφορίας των πολλαπλών λειτουργιών τους, ώστε να τα παραδώσουμε σε καλύτερη κατάσταση στις επόμενες γενιές.

Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της δασοπονίας, το Δασαρχείο Αγρινίου, ευχαριστώντας όλους εκείνους που με αγάπη προς το δάσος και το φυσικό περιβάλλον συμβάλλουν στην προστασία του, προβαίνει στη συμβολική πράξη της δωρεάν διανομής δενδρυλλίων δασικών και καλλωπιστικών ειδών, που έχουν παραχθεί στο δημόσιο δασικό φυτώριο Πλατάνου Καλυβίων.

Ας μας ευαισθητοποιήσει με την ευκαιρία η προφητεία του προστάτη της Δασικής Υπηρεσίας συντοπίτη μας Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, που είχε πεί ότι “οι άνθρωποι θα γίνουν φτωχοί γιατί δεν θα αγαπούν τα δένδρα”.

Σήμερα εορτάζει ο Άγιος Ιάκωβος ο Ομολογητής ο Επίσκοπος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr