ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Αρωματική κάνναβη στα περίπτερα! (ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Αρωματική κάνναβη στα περίπτερα! (ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Αρωματική κάνναβη στα περίπτερα! (ΦΩΤΟ)

Αποκλειστικές φωτογραφίες δημοσιεύει σήμερα η «Σ» – Απόλυτα νόμιμη η πώλησή της, ποια η χρήση της  

Η πώληση προϊόντων κάνναβης από περίπτερα του Αγρινίου, είναι εδώ και λίγες ημέρες γεγονός και συγκεντρώνει ήδη το ενδιαφέρον των «μυημένων» αγοραστών.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, αναφέρεται ως… «plant of life», φυτό της ζωής, αν όμως κάποιος προσέξει καλύτερα, πρόκειται για… κάνναβη!

Η πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα εικόνα των προϊόντων (αρωματικής) κάνναβης στα περίπτερα σίγουρα μπορεί να ξενίζει, ίσως και να τρομάζει πολλούς ιδιαίτερα τους γονείς, όμως πρόκειται για καθ’ όλα νόμιμη πώληση.

Οι περιπτερούχοι, διαθέτουν το συγκεκριμένο προϊόν ως… αποσμητικό χώρου και όχι ως καπνικό προϊόν, εξ’ ου και η κάθε συσκευασία αναφέρει κάποιο άρωμα.

Σίγουρα, βέβαια, πρόκειται για ένα πολυδιάστατο θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία.

Άλλο η κλωστική και η βιομηχανική κάνναβη, άλλο η φαρμακευτική χρήση της και άλλο η ατομική, ψυχαγωγική χρήση της όπως και η καλλιέργεια, ο εθισμός και οι επιπτώσεις του.

Είναι το πιο διφορούμενο φυτό και πια είναι πιο εμφανώς διαθέσιμο.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα -φωτογραφίες των οποίων δημοσιεύει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα η «Σ» από περίπτερα της περιοχής- φαίνεται να είναι αρκετά διαδεδομένα στους «μυημένους», παρά το γεγονός ότι τα περίπτερα που τα πωλούν στο Αγρίνιο είναι ελάχιστα.

Οι συσκευασίες, σύμφωνα με πληροφορίες, περιέχουν ακατέργαστους ανθούς κάνναβης 100% φυσικά, βιολογικά προϊόντα, από επιλεγμένους ανθούς του φυτού.

Είναι πλούσια σε Κανναβιδιόλη (CBD + CBDa = 4.62%), THC<0.2%.

Το ανώτατο επιτρεπτό όριο τετραϋδροκανναβινόλης στην Ελλάδα, βάσει νομοθεσίας, είναι το 0,2%, στην Ιταλία και τη Γερμανία είναι το 0,6%, ενώ στην Ελβετία είναι το 0,9%. Για να γίνει κατανοητό, η περιεκτικότητα της ψυχοτρόπου ουσίας σε μια ποικιλία κάνναβης που πωλείται για κάπνισμα στα coffeeshop του Άμστερνταμ, ξεκινάει περίπου από 12% και μπορεί να φτάσει μέχρι και το 35% ή και το 50%.

Ο ανθός κάνναβης πωλείται σε συσκευασίες του ενός, των δύο και των τριών γραμμαρίων και η τιμή τους φτάνει τα 28,50 ευρώ. Οι διαφορές των τριών διαθέσιμων προς πώληση ποικιλιών, είναι στην γεύση και το άρωμα.

Φυσικά, είναι αυτονόητο πως από τη στιγμή που θα μπορεί ο καθένας να προμηθευτεί τον ανθό κάνναβης, θα μπορεί να τον χρησιμοποιήσει όπως εκείνος εκτιμά και επιθυμεί.

Την ίδια στιγμή το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση που κάποιος έχει αγοράσει ένα τέτοιο προϊόν -ξαναλέμε νομιμότατα- και ελεγχθεί από την αστυνομία. Προφανώς και δεν θα συλληφθεί, πιθανότατα όμως θα προσαχθεί(;) για περαιτέρω έλεγχο ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν έχει αναμειχθεί με άλλη ουσία ή ινδική κάνναβη.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Έντονη αντίδραση Παπαναστασίου για την έδρα της Γεωπονικής: «Το Υπουργείο ικανοποίησε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr