Αγρίνιο: Αριθμός – ρεκόρ για ένα πιάτο φαΐ

Μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες λειτουργίας των συσσιτίων του Δήμου Αγρινίου, εντάχθηκαν 34 άτομα ενώ οι αιτήσεις «πέφτουν βροχή»   

Μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες λειτουργίας της νέας δομής παροχής συσσιτίου του Δήμου Αγρινίου και το ενδιαφέρον που καταγράφεται σε αριθμούς, καταδεικνύει την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή.

Από τις 5 Μαρτίου που ξεκίνησε η λειτουργία του συσσιτίου, έχουν ήδη ενταχθεί 34 άτομα, ενώ οι αιτήσεις που καθημερινά υποβάλλονται είναι αρκετές σύμφωνα και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Καλαντζή.

«Ο αριθμός όσων υποβάλλουν αιτήσεις για να ενταχθούν στα συσσίτια συνεχώς αυξάνεται. Το όριό μας είναι τα 100 άτομα. Μέσω ΕΣΠΑ στελεχώσαμε τη νέα δομή με 5 εργαζόμενους που εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της δομής του συσσιτίου, του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού φαρμακείου. Εξετάζουμε καθημερινά πολλές αιτήσεις ατόμων που θέλουν να ενταχθούν στα συσσίτια και για να γίνει αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανήκουν σε άλλη δομή όπως το ΤΕΒΑ ή το κοινωνικό παντοπωλείο. Μέχρι στιγμής εκτός από μεμονωμένα άτομα έχουν ενταχθεί και οικογένειες στη δομή των συσσιτίων» δήλωσε ο κ. Καλαντζής.

Η δομή λειτουργεί στον Πεζόδρομο Παπακωνσταντίνου, στην πλατεία Μητροπολίτη Χρυσόστομου (Τρία Φανάρια). Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στη «Δομή Παροχής Συσσιτίου» μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 26413 63411. Οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν στη δομή των συσσιτίων του Δήμου δεν πρέπει να είναι ενταγμένοι στα συσσίτια του Αγίου Δημητρίου.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»  

sisitio dimou-agriniou (2)

sisitio dimou-agriniou (1)

Λαμία: «Με τράκαρε, άνοιξε την πόρτα και προσπάθησε να με κλέψει» (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)