Πενθεί το Αγρίνιο για την απώλεια του Προέδρου της Χριστιανικής Ένωσης και του Γηροκομείου Αγρινίου Δημήτριου Γαρουφαλή! (ΦΩΤΟ)

«Έφυγε» χθες ανήμερα του Πάσχα από τη ζωή, σε ηλικία 75 ετών, ο Πρόεδρος της Χριστιανικής Ένωσης και του Γηροκομείου Αγρινίου Δημήτριος Γαρουφαλής!

Πρόσωπο με πολύχρονη κοινωνική δράση και προσφορά, πατέρας επτά παιδιών, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Η είδηση του θανάτου του, προκαλεί θλίψη και συγκίνηση.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Zωοδόχου Πηγής Αγρινίου.

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Γαρουφαλή:

Σήμερα Κυριακή του Πάσχα εκοιμήθη στο Αγρίνιο ο αγαπητός και σεβαστός Δημήτριος Γαρουφαλής, Πρόεδρος της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου.
Οφείλω να καταθέσω ότι η αναπάντεχη μετοικησή του στην ουράνια Πατρίδα ήταν ένα δυνατό κτύπημα που με άφησε άφωνο.
Τον σεβαστό μας Πρόεδρο τον κοσμούσε το χαμόγελο, η ηρεμία, η απλότητα, η κατανόηση, και η ανεπανάληπτη ευγένεια του. Ήρεμος, επιβλητικός, γαλήνιος, με ανεξάντλητη υπομονή μπροστά στις δυσκολίες της ζωής. Έδινε τη μαρτυρία αυτού που ήταν: Άνθρωπος της ολοκληρωμένης αγάπης, της εσωτερικής πνευματικής τελείωσης. Ο λόγος του ήταν πάντα μετρημένος. Τίποτα περιττό, τίποτα φλύαρο. Εφάρμοζε το ρητό του άγιου Γρηγορίου του Θεολόγου: «Λέγε, όταν έχεις να πεις κάτι σπουδαιότερο της σιωπής. Και σιώπα, όταν η σιωπή είναι ανωτέρα των λόγων».
Η αγάπη του περνούσε στο βλέμμα του, και αυτό μας έδινε τα μηνύματά του. Επιτέλεσε το καθήκον του ως Πρόεδρος με ζήλο, αυταπάρνηση και αφοσίωση. Παντού πρώτος στην διακονία του Ιεραποστολικού Έργου, στην Ένωση, στο Γηροκομείο Αγρινίου, στην Κατασκήνωση Αγίου Βλασίου και σε πολλές άλλες χριστιανικές προσπάθειες της πατρίδας μας.
Έδωσε στην κοινωνία μια εκλεκτή οικογένεια. Ο θεός τον αξίωσε να δει παιδιά και εγγόνια που με τις αρχές του θα συνεχίσουν την λαμπρή ιστορία του.
Μέσα στην σημερινή Αναστάσιμη χαρά, με λύπη σας αποχαιρετώ. Τα συναισθήματα που με πλημμυρίζουν γίνονται ένα μεγάλο Ευχαριστώ για όσα γνώρισα κοντά σας, και ευγνωμοσύνη στο Θεό που σας έφερε στο Χριστιανικό έργο.
Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα με τον Αναστημένο Χριστό.

Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος

dimitrios garoufalis agrinio

Θλίψη σε Αγρίνιο και Αμφιλοχία για την απώλεια της 49χρονης Χριστίνας Τσιλιγιάννη! (ΦΩΤΟ)