Αγρίνιο: Αναμένοντας την ανάσταση… και στα ταμεία τους!

Δύσκολα τα πράγματα στην αγορά καθώς οι καταναλωτές περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα

Αγρίνιο: Αναμένοντας την ανάσταση… και στα ταμεία τους!

Τι επικρατεί στα καφέ της πόλης, στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ και στον κλάδο των ταξί

 

 

Η γιορτινή ατμόσφαιρά κυριαρχεί και οι περισσότεροι προετοιμάζονται για το Πάσχα και για την υποδοχή των αγαπημένων τους προσώπων, φίλων και συγγενών τους. Όλοι ωστόσο έχουν την σκέψη τους στις υποχρεώσεις και στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν. Η ζοφερή αυτή κατάσταση, σύμφωνα με επαγγελματίες διαφόρων κλάδων του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, αποτυπώνεται στην ψυχολογία των πολιτών και κυρίως αποτυπώνεται στην αγορά, μέσω της οικονομικής δυσπραγίας που υπάρχει και κυριαρχεί σε όλα τα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας.

Κωνσταντίνος Βλάχος: «Πτώση στον κλάδο μας μέχρι και 20%!»

Κων-νος Βλάχος Πρόεδρος Σωματείου Ταξί Αγρινίου
Κωνσταντίνος Βλάχος  Πρόεδρος Σωματείου Ταξί Αγρινίου

Με μελανά χρώματα περιγράφει στη «Σ» ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Αγρινίου Κωνσταντίνος Βλάχος, την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, επισημαίνοντας πως «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία διαφορά στην κίνηση σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Γενικότερα όμως η κατάσταση είναι δύσκολη στον κλάδο μας, δεδομένου πως καταγράφεται πτώση μέχρι και 20%. Από αύριο (σήμερα) αναμένουμε να δούμε κάποια διαφορά, αλλά και πάλι οι εκτός πόλης διαδρομές για μας τα τελευταία χρόνια, είναι λιγοστές, καθώς έχουν μειωθεί κατά 10% με 15% τα τελευταία τρία χρόνια. Κι’ αυτό διότι ο κόσμος δυσκολεύεται οικονομικά και δεν χρησιμοποιεί το ταξί για τις μετακινήσεις του».

Χρήστος Τσιρώνης: «Η φετινή Μεγάλη Εβδομάδα καταγράφει μέχρι στιγμής πτώση 30% σε αντίθεση με την περσινή»

Χρήστος Τσιρώνης Πρόεδρος Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου
Χρήστος Τσιρώνης  Πρόεδρος Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου

Την ίδια σχεδόν εικόνα περιγράφει για τον κλάδο του και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου Χρήστος Τσιρώνης, τονίζοντας πως «γεμάτο μαγαζί δεν συνεπάγεται και με γεμάτο ταμείο». Ο κ. Τσιρώνης συμπλήρωσε πως «ο μήνας Απρίλιος είναι πάντα δύσκολος. Η φετινή Μεγάλη Εβδομάδα καταγράφει μέχρι στιγμής πτώση 30% σε σχέση με την περσινή. Οι καλές μέρες των εορτών για μας, είναι συνήθως από την Μεγάλη Πέμπτη έως και το Μεγάλο Σάββατο. Έχουμε ελπίδες για φέτος, αλλά αναμένουμε. Το 80% των πελατών στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής κάνει μια παραγγελία και κάθεται τρεις ώρες σε τραπέζι. Γι’ αυτό ανέφερα νωρίτερα πως γεμάτο μαγαζί δεν σημαίνει και γεμάτο ταμείο. Οι παραγωγικές ηλικίες από 35 μέχρι 45 ετών, είναι πολύ μαγκωμένες. Ο κόσμος βλέπουμε πως είναι απασχολημένος με τα οικονομικά και τις υποχρεώσεις του, διότι αδυνατεί να ανταπεξέλθει. Δεν χάνουμε πάντως τις ελπίδες μας και αναμένουμε να δουλέψουμε του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Χριστοφόρου. Ο καφές είναι που σώζει τον κλάδο μας, ενώ το ποτό καταγράφει μεγάλη πτώση. Υπάρχουν μαγαζιά που στις 11 το βράδυ κλείνουν».

Γιάννης Τσεκούρας: «Αύξηση 30% στην κίνηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Προστέθηκαν συνολικά 35 δρομολόγια» 

Γιάννης Τσεκούρας Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας
Γιάννης Τσεκούρας Αναπληρωτής  Διευθύνων Σύμβουλος ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας

Η κίνηση ωστόσο στα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας είχε αυξηθεί κατά 30% μέχρι και χθες, αλλά οι επιβάτες επί το πλείστον ήταν φοιτητές που επιστρέφουν στις πατρικές τους οικίες. «Πάντα στα ΚΤΕΛ η κορύφωση της κίνησης καταγράφεται από Μεγάλη Πέμπτη μέχρι Μεγάλο Σάββατο. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού προστέθηκαν συνολικά άλλα 35 δρομολόγια. Τα περισσότερα αναχωρούν από Αθήνα προς Αγρίνιο ανά μισή ώρα» σημείωσε στη «Σ» ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας Γιάννης Τσεκούρας, ο οποίος συμπλήρωσε πως «η επιστροφή αναμένεται  από την Τρίτη του Πάσχα έως και την Κυριακή του Θωμά, ενώ ως είθισται όσοι έρχονται με λεωφορείο αναχωρούν και με λεωφορείο».  Ακόμη, ο κ. Τσεκούρας σημείωσε πως τα «πασχαλινά» δέματα που κατά το παρελθόν είχαν την τιμητική τους έχουν μειωθεί κατά 50%.

Κων/νος Χονδρός