Αγρίνιο: Η αγορά δεν έκανε Ανάσταση…

Αρνητικό το πρόσημο στους τζίρους των καταστημάτων παρά την μεγάλη κίνηση που καταγράφηκε στους δρόμους της πόλης κατά την εορταστική περίοδο

Παρά την μεγάλη κίνηση που καταγράφηκε κατά την εορταστική περίοδο στο Αγρίνιο, με την παρουσία χιλιάδων ετεροδημοτών να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, η αγορά δεν έκανε την δική της… Ανάσταση!
Από την Μεγάλη Δευτέρα και ιδιαίτερα από την Μεγάλη Τετάρτη, η κίνηση στους δρόμους της πόλης απογειώθηκε, αλλά όπως αποδείχθηκε οι πολίτες «ψώνιζαν με τα μάτια», σύμφωνα και με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτη Μπεσίνη. Στον κλάδο της εστίασης και της αναψυχής μπορεί η εικόνα να ήταν σαφώς καλύτερη, αλλά όπως τονίζει ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Ράπτης: «δεν υπήρχε ένταση, δηλαδή είχαμε κόσμο και δουλειά, αλλά ο τζίρος μας δεν ήταν μεγάλος».
Παρά την μεγάλη «κάθοδο» το πρόσημο στον τζίρο των καταστημάτων ήταν αρνητικό. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπεσίνης σημείωσε: «η κίνηση στους δρόμους δεν αποτυπώθηκε στα εμπορικά καταστήματα του Αγρινίου. Στο εμπορικό κομμάτι δεν υπήρχε η επισκεψιμότητα που ευελπιστούσαμε. Δεν εισπράξαμε ούτε την αίσθηση της κίνησης στους βασικούς τομείς του εμπορίου, στην ένδυση, την υπόδηση, στα ηλεκτρικά είδη, στον οικιακό εξοπλισμό κλπ. Μακάρι η εικόνα να είναι διαφορετική σε άλλους κλάδους. Στον κλάδο μας ο τζίρος φέτος ήταν χαμηλότερος από πέρσι. Καταγράφεται πτώση μέχρι και 30%. Υπήρξαν λιγότεροι καταναλωτές που έδωσαν περισσότερα χρήματα».
Παράλληλα, ζημιά στο εμπόριο σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, αλλά και στην τοπική αγορά προκαλούν οι αγορές μέσω διαδικτύου.

Καλύτερη εικόνα μετέφερε ο κ. Ράπτης για τα καταστήματα της εστίασης και της αναψυχής. «Το Αγρίνιο κάθε χρόνο το Πάσχα έχει πολύ κόσμο. Φέτος, συγκριτικά με τις υπόλοιπες ημέρες ήταν καλύτερα τα πράγματα, αλλά σε σχέση με άλλες χρονιές η κίνηση στον κλάδο μας ήταν πτωτική. Ο κόσμος βγήκε για καφέ, αλλά δεν υπήρχε ένταση και διάρκεια. Το ποσοστό της πτώσης αγγίζει 20%. Είχαμε κόσμο και δουλειά, αλλά ο τζίρος μας δεν ήταν μεγάλος».
Την ίδια στιγμή, η κίνηση στα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ ήταν αντίστοιχη με την περσινή, δηλαδή προστέθηκαν εντός της Μεγάλης Εβδομάδας δέκα έκτακτα δρομολόγια προς την Αθήνα.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

15χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου μετά από κατανάλωση αλκοόλ!

panagiotis-mpesinis
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης
kostas-raptis
O Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου και Περιχώρων Κώστας Ράπτης