ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Αγιασμός στα γραφεία του τοπικού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Αγιασμός στα γραφεία του τοπικού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Αγιασμός στα γραφεία του τοπικού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

 

Μετά την πρωινή επίσκεψη του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνη Αυγερινού με το Δ.Σ του τοπικού παραρτήματος στον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, πριν λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε ο αγνισμός των ανακαινισμένων γραφείων του τοπικού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Μετά από τον αγιασμό ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο νέο τοπικό συμβούλιο, το οποίο ξεκινά μια νέα προσπάθεια – νέα αρχή στο δύσκολο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί.

Ο Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κώστας Μπόκας επισήμανε: «μετά την ανακαίνιση των γραφείων μας, που έγινε με την υποστήριξη και την προσφορά επαγγελματιών της περιοχής μας, ξεκινήσαμε με τον αγιασμό των γραφείων μας. Κάνουμε νέο ξεκίνημα σε νέο αρνητικό περιβάλλον. Μέσα από όλη την διαδικασία αυτή παίρνουμε δύναμη για να προχωρήσουμε».

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός τόνισε μεταξύ άλλων: «αισθάνομαι μεγάλη χαρά διότι με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη το τμήμα θα πορευτεί με απόλυτη επιτυχία, πάντα με στόχο και σκοπό τον ιερό έργο που έχουμε κληθεί να φέρουμε σε πέρας και θα το φέρουμε. Οι σημερινές οικονομικές συγκυρίες και όχι μόνο απαιτούν την δική μας εγρήγορση. Οφείλουμε να την έχουμε και να επιτελέσουμε το ανθρωπιστικό και εθελοντικό έργο που έκανε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό 140 χρόνια τον μεγαλύτερο οργανισμό στην Ελλάδα. Ο στόχος μας είναι ο άνθρωπος, οι αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας πάντα συμβαδίζοντας με το διεθνές δίκαιο και τα ανθρωπιστικά δικαιώματα».

Ο κ. Αυγερινός εξήρε την προσπάθεια των μελών του τοπικού παραρτήματος, γιατί, με προσωπική δουλειά και κόπο επιτέλεσαν το θαυμάσιο αυτό έργο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μιλώντας για τα ανακαινισμένα γραφεία, συμπληρώνοντας πως: «λίγα τμήματα ανά την Ελλάδα διαθέτουν τέτοια γραφεία! Μόνο από την αγάπη τους πηγάζει η δουλειά αυτή. Η αγάπη είναι το εφαλτήριο για να πάμε μπροστά και να αποτελούμε πραγματικά χρήσιμοι στην τοπική κοινωνία».

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός στον Δήμαρχο Αγρινίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr