Αγρίνιο: 2.500 άτομα στην αναμονή για δίπλωμα οδήγησης

Ποια η εικόνα σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο – Τι δηλώνει στη «Σ» ο Πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Τζαχρήστας

Εδώ και 11 μήνες δεν πραγματοποιούνταν εξετάσεις για διπλώματα λόγω της απεργίας στην οποία είχαν προβεί είχαν οι εξεταστές. Όλο το διάστημα της απεργίας υπήρχε μεγάλη συσσώρευση υποψηφίων που ανέμεναν και συνεχίζουν να αναμένουν να δώσουν εξετάσεις για να πάρουν το δίπλωμά τους, με αποτέλεσμα τούτη την περίοδο η αναμονή να φτάνει μόνο στο Αγρίνιο τα 2.500 άτομα.

Από τα μέσα Ιουνίου οι εξετάσεις ξεκίνησαν στο πλαίσιο του μεταβατικού σταδίου της εφαρμογής του νέου νόμου, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ στις 30 Οκτωβρίου. Αυτό πρακτικά θα σημαίνει ότι από τότε οι εξεταστές θα εργάζονται εντός του ωραρίου και θα είναι αποκλειστικού έργου, και από τις 8.00 το πρωί έως και τις 15.00 το μεσημέρι θα εξετάζουν νέους οδηγούς διαρκώς. Ωστόσο στην παρούσα φάση, οι εκπαιδευτές έχουν το δικαίωμα να «δίνουν» στους εξεταστές συγκεκριμένο αριθμό εξεταζόμενων – υποψήφιων οδηγών.

Στην περιοχή του Αγρινίου οι υποψήφιοι οδηγοί βρίσκονται σε αναμονή, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εκπαιδευτών Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Τζαχρήστα. Πρόκειται για περίπου 2.500 άτομα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ενώ στις περιοχές του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου περιμένουν τουλάχιστον 1000 άτομα συνολικά.

«Είναι αδύνατον για μας να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση. Πώς να βάλουμε τόσα πολλά άτομα να εξεταστούν; Υπάρχουν και άτομα που χρειάζονται τα διπλώματα οδήγησης για δουλειά ή για τα δικαστήρια. Ο όγκος των ατόμων που βρίσκονται σε αναμονή είναι τεράστιος και γι’ αυτό προσπαθούμε να είμαστε δίκαιοι από την πλευρά μας. Οι εξετάσεις αυτή την περίοδο γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, συνεπώς δικαιούται ο κάθε δάσκαλος να βάλει ένα μαθητή στην κάθε εξεταστική. Αν όμως βάλουμε για εξέταση άτομο που θέλει δίπλωμα για φορτηγό, τότε είναι σαν να πιάνει τη θέση πέντε άλλων, δηλαδή αν ένας εκπαιδευτής βάλει για εξέταση έναν οδηγό για φορτηγό χάνει δύο εβδομάδες χωρίς να έχει το δικαίωμα να βάλει άλλον υποψήφιο οδηγό για εξέταση» διευκρίνισε στη «Σ» ο κ. Τζαχρήστας, ο οποίος συμπλήρωσε πως «από τα άτομα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αναμονή, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού δεν θα εξεταστεί ούτε το 10%»!

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Αιτωλοακαρνανία: Προεγκρίθηκαν μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα της επόμενης προγραμματικής περιόδου