ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγορά Αγρινίου: Οι έμποροι περιμένουν τη Μεγάλη Εβδομάδα για να κάνουν «Ανάσταση»

Αγορά Αγρινίου: Οι έμποροι περιμένουν τη Μεγάλη Εβδομάδα για να κάνουν «Ανάσταση»

Αγορά Αγρινίου: Οι έμποροι περιμένουν τη Μεγάλη Εβδομάδα για να κάνουν «Ανάσταση»

Το πιο δύσκολο τρίμηνο πέρασε ο εμπορικός κόσμος της περιοχής και ελπίζει κατά την εορταστική περίοδο να αλλάξει η κατάσταση

Μετά από ένα εξαιρετικά δύσκολο τρίμηνο, με αποκορύφωμα τον τελευταίο μήνα, οι έμποροι του Αγρινίου προετοιμάζονται να υποδεχθούν τους καταναλωτές της Μεγάλης Εβδομάδας. Το αρνητικό πρόσημο του προηγούμενου χρονικού διαστήματος, στους τζίρους, έχει αφήσει το «στίγμα» του μέχρι σήμερα. Ωστόσο, δεδομένου πως η πασχαλινή και ανοιξιάτικη αγορά κατά κανόνα έχει θετικό πρόσημο, οι καταστηματάρχες, ευελπιστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα να κάνουν «ανάσταση» τα ταμεία τους.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης δήλωσε: «ο καιρός για την Πασχαλινή περίοδο πλησιάζει, αλλά η αγορά δεν έχει δείξει ακόμη τα σημάδια του εορταστικού της χαρακτήρα. Ο Μάρτης ήταν πολύ κακός, όπως και ο Φεβρουάριος. Ο φετινός Μάρτιος ήταν ο χειρότερος των τελευταίων ετών. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε σύμμαχο και τον καιρό που στον κλάδο μας είναι καθοριστικός παράγοντας. Οι βιτρίνες στολίζονται για να δημιουργήσουν πασχαλινή ατμόσφαιρά. Θέλουμε να ελπίζουμε πως θα μας εμπιστευτούν οι καταναλωτές».

Η Μαρία Διαμαντή ανέφερε: «η αγορά είναι παγωμένη. Συνεχίζεται η δύσκολη κατάσταση από τον Ιανουάριο που ξεκίνησε και δε λέει να βελτιωθεί. Ενόψει εορτών, ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Όσα του έχουν απομείνει πάνε σε έξοδα, εφορία και κτηματολόγιο. Ευελπιστούμε να δουλέψουμε το Πάσχα, αλλά δεν είμαι αισιόδοξη. Φοβάμαι πως ότι και να γίνει η κατάσταση τα επόμενα χρόνια δεν θα βελτιωθεί».

Ο Χριστόφορος Πανογιώργος επισήμανε: «υπάρχουν διακυμάνσεις. Δυστυχώς όλοι οι έμποροι φοβόμαστε πως τα πράγματα θα δυσκολέψουν περισσότερο. Ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες. Σχετικά με το Πάσχα, παίζει ρόλο το είδος που εμπορεύεται ο καθένας, αλλά τα στοιχεία δείχνουν πως τα πράγματα θα είναι μέτρια. Ελπίζω όμως να πάνε καλά τα πράγματα και να διαψευστώ. Η αγορά έχει σκαμπανεβάσματα, αλλά το πλαίσιο στο οποίο γενικά κινείται είναι χαμηλό».

Η Δέσποινα Βαζούρα τόνισε: «Ας ελπίσουμε πως θα πάνε καλύτερα τα πράγματα τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τα έξοδα για τον κόσμο είναι πολλά και πάνω σ’ όλα αυτά προστέθηκε και το κτηματολόγιο. Κατά κανόνα το Πάσχα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα».

Ο Γιώργος Καμμένος σχολίασε: «το τρίμηνο που πέρασε δεν ήταν το καλύτερο, ήταν από τα δυσκολότερα που έχουμε ζήσει στη τοπική αγορά σε όλους τους κλάδους, αλλά και σε όλα τα επαγγέλματα. Υπήρξε μια ανεξήγητη κάμψη. Εύχομαι να βοηθήσει και ο καιρός και να αλλάξει το κλίμα την εορταστική περίοδο».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα “Συνείδηση”

Τα πρόστιμα για εκπρόθεσμη δήλωση στο Κτηματολόγιο – Πώς υπολογίζονται

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr