Αγωνία για την τύχη των δυο στρατιωτικών που συνελήφθησαν στην Τουρκία – Ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα

Αγωνία για την τύχη των δυο στρατιωτικών που συνελήφθησαν στην Τουρκία – Ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα. Σήμερα το πρωί θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο της Αδριανούπολης οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν την Πέμπτη το μεσημέρι από άνδρες της τουρκικής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, που εδρεύει στην περιοχή Καστανιών – Κάραγατς.

Εν τω μεταξύ, οι γονείς των δύο στρατιωτικών θα βρεθούν στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού ιστότοπου evros-news, οι γονείς του ανθυπολοχαγού Αγγελου Μητρετώδη έφτασαν το Σάββατο από την Καστοριά στην Ορεστιάδα και συναντήθηκαν με τους γονείς του ΕΠΟΠ Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, προκειμένου να ρυθμίσουν τις γραφειοκρατικές λεπτομέρειες σε συνεργασία με το ελληνικό προξενείο της Αδριανούπολης, ώστε όχι απλά να περάσουν τα σύνορα, αλλά να δώσουν το παρών και στην δικαστική αίθουσα.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραδόθηκαν στους Τούρκους όταν αντιλήφθηκαν ότι βρίσκονται πια σε τουρκικό έδαφος κατά λάθος αφού άδειασαν πρώτα τα όπλα τους ώστε να μην υπάρχει περιθώριο παρεξηγήσεων. Αυτά τουλάχιστον αναφέρονται στο κείμενο της απολογίας τους που κατέθεσαν στον εισαγγελέα Αδριανούπολης και το οποίο δημοσιεύτηκε με όλες τις λεπτομέρειες από τα τουρκικά ΜΜΕ με κοινή πηγή το πρακτορείο ειδήσεων του δημοσιογραφικού οργανισμού Dogan

Δεν τα κατάφερε κόντρα στον Θεσπρωτό ο Νέος Αμφίλοχος