ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγγελόκαστρο: Εκατοντάδες νεκρά ψάρια στον Δίμηκο ποταμό (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αγγελόκαστρο: Εκατοντάδες νεκρά ψάρια στον Δίμηκο ποταμό (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αγγελόκαστρο: Εκατοντάδες νεκρά ψάρια στον Δίμηκο ποταμό (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Οι κάτοικοι της περιοχής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μόλυνση – Τι καταγγέλλουν στη «Σ»

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής του Αγγελοκάστρου, καθώς ανεγκέφαλοι ρίχνουν απόβλητα στον Δίμηκο ποταμό με αποτέλεσμα να βρίσκουν κατά εκατοντάδες νεκρά ψάρια, να μολύνονται τα ζώα τους και να μην μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους. Η οργή των κατοίκων της περιοχής έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς βιώνουν την ίδια κατάσταση εδώ και τέσσερις μήνες χωρίς οι ίδιοι να μπορούν να κάνουν κάτι για σταματήσουν την καταστροφή.

Στην περιοχή μάλιστα χθες, κάτοικοι κάλεσαν την Αστυνομία, η οποία κατέγραψε το περιστατικό ενώ αρκετοί είναι αυτοί που σκέφτονται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. «Τα ψάρια είναι νεκρά. Δεν μπορούμε να ψαρέψουμε. Όσοι έχουν πρόβατα παραλίγο να τα χάσουν ή να έχουν προβλήματα. Γι’ αυτούς είναι το ψωμί τους, η δουλειά τους δεν είναι απλά τα πράγματα. Αγρότες που έκαναν άντληση νερού από τον Δίμηκο για να ποτίσουν τα ζώα τους και τις καλλιέργειές τους και μεταφέρουν το νερό μόνο με δεξαμενή. Πρέπει να υπάρξει λύση. Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να επιληφθούν επί του θέματος για να υπάρξει λύση» δηλώνουν στη «Σ».

Ο Χρήστος Τσιλίκας τόνισε: «ο Δίμηκος καταλήγει στον Αχελώο ποταμό. Βρίσκουμε συνεχώς νεκρά ψάρια. Εδώ ανέκαθεν τα ψάρια γονιμοποιούνταν και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής του Αγγελοκάστρου μπορούσαμε να ψαρέψουμε για το σπίτι μας. Το τελευταίο διάστημα, εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, μία φορά το μήνα ή στις είκοσι μέρες, άγνωστοι ρίχνουν λύματα στο Δίμηκο και γίνεται αυτή η καταστροφή. Είμαστε αγανακτισμένοι δεν μπορούμε να πλύνουμε ούτε τα χέρια μας από τη μόλυνση που υπάρχει, ενώ μεγάλη είναι και η δυσοσμία».

Ο Μάρκος Μπιστιτζάνος σημείωσε: «αυτό συμβαίνει συνέχεια και συμβαίνει πάντα Παρασκευή. Τον λόγο που γίνεται δεν τον γνωρίζουμε. Έχω πρόβατα και δεν μπορώ να αντλήσω νερό. Παλιότερα πότιζα τα πρόβατά μου. Έπαθα ζημιές, είμαι και αγρότης, όχι μόνο κτηνοτρόφος. Δεν μπορώ να βάλω μέσα στο νερό τα χέρια μου για να τραβήξει νερό η μηχανή. Βγάζουν τα χέρια μας σπυριά, παθαίνουμε μολύνσεις. Πρέπει να αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους. Ευτυχώς αντιλήφθηκα νωρίς το πρόβλημα που θα προέκυπτε στα πρόβατά μου και τα έσωσα».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Ναυπακτία: Κλοπές στο κοιμητήριο Ξηροπηγάδου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr