Α΄ΕΠΣΝΑ: «Μονόδρομος» η νίκη της Φλόγας

Η Φλόγα  Παλαιομάνινας θριάμβευσε με το 1-4 στο Μεσολόγγι επί της ΑΕΜ την 1η Αγωνιστική του πρωταθλήματος, ωστόσο έκτοτε  έχει ηττηθεί από τους «κανονιέρηδες»  δύο φορές:  μία στην έδρα της (1-2) και μία στο τελικό Κυπέλλου (2-0). Μάλιστα η ήττα στον τελικό έφερε κακή ψυχολογία στην Φλόγα, κυρίως σε διοικητικό επίπεδο, με συνέπεια και την αλλαγή προπονητή.  Η «πρεμιέρα» των play offs  είναι καθοριστική για την ομάδα της Παλαιομάνινας, η οποία έχει να καλύψει ένα χάντικαπ βαθμών που μπορεί να μεγαλώσει εάν δεν κερδίσει την  ΑΕ Μεσολογγίου.
Η παρουσία  του Γιώργου Γιάκου στην τεχνική ηγεσία φαίνεται να έχει φέρει καινούρια στοιχεία στην ομάδα κι όλοι μιλούν για την πολλή κι απαιτητική δουλειά στις προπονήσεις. Το στοιχείο που περισσότερο εκτιμούν στην Φλόγα ότι αποκτά, πλέον, η ομάδα τους είναι η «ψυχή» που βγάζουν οι παίκτες και η ηρεμία μετά το… πατατράκ του τελικού. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη παρουσία του Γιάκου  στα play offs  μετά την περσινή με τον Θέρμιο Απόλλωνα. Το σίγουρο είναι πως η Φλόγα πρέπει να παρουσιάσει διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο για να έχει πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος.t
Σε πιο «ήρεμα νερά» η  ΑΕ Μεσολογγίου, καθώς η ομάδα του ακλόνητου τεχνικού  Χρήστου Ζαρκαβέλη έχει παρουσιάσει συνεχή βελτίωση στην πορεία του πρωταθλήματος.  Συνάμα έχει αναδείξει «μέταλλο» ομάδας που ξέρει να κερδίζει ντέρμπι, διότι από την 4η Αγωνιστική και μετά νίκησε σε τρία  ματς  πρωταθλήματος και δύο Κυπέλλου και κάνοντας μια ισοπαλία στη Νάυπακτο,  με τους αντιπάλους που θα ανταγωνιστεί  στα μπαράζ.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζαρκαβέλης δεν έχει εμπειρία απ’ την διαδικασία αυτή.