Θάνος Μωραΐτης: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να εξαπατά και να μη σέβεται τον ελληνικό λαό»

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή Πρωινή Ζώνη ο π. υφυπουργός και Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης. Αναφερόμενος στην παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ τόνισε ότι «προσπάθησε για μια ακόμη φορά να παραποιήσει την πραγματικότητα  την ώρα που η χώρα χρειάζεται εθνική γραμμή που να ενώνει τους Έλληνες»: «Χωρίς εθνική συνεννόηση η χώρα βαδίζει στη δραχμή και στο διχασμό» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο θέμα της κεντροαριστεράς ήταν ιδιαίτερα δηκτικός για την ηγεσία του ΠΟΤΑΜΙΟΥ: «Δεν ήθελαν την συνεργασία. Ήταν σαν τον ποδοσφαιριστή που παίζει καθυστέρηση και πετά την μπάλα στην εξέδρα. Εμείς θέλαμε μια μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς και κάποιοι ήθελαν ένα κεντροδεξιό μέτωπο που θα γίνει αύριο κυβερνητικό συμπλήρωμα της ΝΔ. Εμείς αυτό δε το δεχόμαστε» σημείωσε, ενώ συμπλήρωσε με νόημα ότι  «δεν μπορεί γυρολόγοι του Κολωνακίου και επαγγελματίες της κεντροαριστεράς να αυτοαποκαλούνται μεταρρυθμιστές».

 

Τα βασικά σημεία της παρουσίας του Θ. Μωραΐτη στην Πρωινή Ζώνη:

Για Τσίπρα στη ΔΕΘ

«Είναι μια κυβέρνηση που δεν έχει κανένα σχέδιο για τη χώρα. Ο πρωθυπουργός επέστρεψε στον τόπο του «εγκλήματος», στη Θεσσαλονίκη, εκεί δηλαδή που είχε πει το 2014 οτι θα άλλαζε τη Ευρώπη, οτι θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, ότι θα έδινε 13 σύνταξη . Πίστευα ότι θα επέστρεφε με μετριοπάθεια αλλά τελικά έκανε νέο ρεκόρ ψεμάτων. Όλα αυτά την ώρα που είναι ο πιο πρόθυμος πρωθυπουργούς στους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης. Δυστυχώς η εξαπάτηση του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση συνεχίζεται χωρίς να σέβεται τους πολίτες. Στη Θεσσαλονίκη προσπαθώντας να ξεπεράσει ένα δύσκολο διήμερο προσπάθησε για μια ακόμη φορά να παραποιήσει την πραγματικότητα. Κανείς πολίτης όμως δεν ξεχνά τι κόστισε στον τόπο η δήθεν περήφανη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα στον τόπο και στην πραγματική οικονομία. Εμείς, γι’ αυτό πιστεύουμε ότι υπάρχει ο μονόδρομος της εθνικής συνεννόησης . Η κ. Γεννηματά δεν έχει σταματήσει να μιλά για την ανάγκη μιας εθνικής γραμμής που θα ενώσει τους Έλληνες. Αν δεν το πετύχουμε αυτό φοβάμαι ότι η χώρα θα οδηγηθεί αργά ή γρήγορα στη δραχμή και με τα καμώματα του κ. Τσίπρα στον διχασμό».

 

Για κεντροαριστερά:

«Η κουβέντα ξεκίνησε στις αρχές του έτους γιατί η κ. Γεννηματά έκανε μια γενναία πρόταση για την ανασυγκρότηση του χώρου. Περάσαμε πολλές φάσεις με αρκετά στελέχη τόσο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όσο και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ τα οποία εργάστηκαν σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτοί  που το ήθελαν ακόμα περισσότερο ήταν οι ίδιοι οι πολίτες. Είδαμε όμως δυστυχώς στη συνέχεια μια προσπάθεια απαξίωσης της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ από στελέχη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και από τον ίδιο τον κ. Θεοδωράκη. Ακούγαμε συνέχεια μια κουβέντα για το ποιος είναι μεταρρυθμιστής , ποιος είναι λαϊκιστής και ποιος κοινωνιστής,  τι είναι παλιό και νέο στην πολιτική.  Φτάσαμε να ακούμε τα περί συμπόρευσης με τους «κολλάδες» . Να τελειώσει λοιπόν αυτό το παραμυθάκι επιτέλους. Δεν μπορεί οι γυρολόγοι του Κολωνακίου, οι επαγγελματίες της κεντροαριστεράς να αυτοαποκαλούνται μεταρρυθμιστές. Είναι γνωστό στη χώρα ποιος έκανε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Μεταρρυθμιστής είναι αυτός που έχει εισηγηθεί, έχει συγκρουστεί, έχει παλέψει και κυρίως έχει ψηφίσει μεταρρυθμίσεις . Και η παράταξη αυτή έχει προχωρήσει μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και μάλιστα με κοινωνικό πρόσημο. Η ηγεσία του ΠΟΤΑΜΙΟΥ δεν ήθελε να προχωρήσει αυτή η συνεργασία. Έδινε εντύπωση του ποδοσφαιριστή που παίζει καθυστέρηση και πετά την μπάλα στην εξέδρα για να ροκανίσει τον χρόνο. Και βέβαια υπήρχαν απαξιωτικές δηλώσεις για την ίδια την κ. Γεννηματά. Ο κ. Θεοδωράκης είπε μάλιστα ότι η κ. Γεννηματά κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ και τώρα θέλει να κληρονομήσει και το ΠΟΤΑΜΙ. Και ερωτώ: Η κ. Γεννηματά εκλέχτηκε μέσα από μια ανοιχτή πολιτική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες. Ο κ. Θεοδωράκης πώς ακριβώς εκλέχτηκε; To βασικότερο όμως είναι ότι κάποιοι παλεύαμε για να ενώσουμε την παράταξη δημιουργώντας την μεγάλη κεντροαριστερά.  Kάποιοι άλλοι όμως ήθελαν ένα κεντροδεξιό μέτωπο που θα γίνει αύριο κυβερνητικό συμπλήρωμα της ΝΔ. Αυτό διεφάνη ξεκάθαρα ειδικά από την πρόσφατη επιστολή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Εμείς αυτό δε το δεχόμαστε. Έχουμε μια ξεκάθαρη στρατηγική απέναντι και από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Αυτή είναι λοιπόν μια βασική διαφωνία μας με το ΠΟΤΑΜΙ. Εμείς όμως συνεχίζουμε. Υπάρχουν πρόσωπα, κινήσεις και κόμματα στον χώρο με τα οποία θα συνεχίσουμε την προσπάθεια».

 

Για ανάπτυξη

«Ο πρωθυπουργούς στη ΔΕΘ δεν είπε έστω κάτι που να πείσει έναν πολίτη να ελπίσει ότι κάτι θα κινηθεί στην ανάπτυξη. Απλά, γιατί δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη. Μιλά ο κ. Σταθάκης, σα να έρχεται από άλλη χώρα, για 11δις που δεν πρόκειται να πέσουν στην ανάπτυξη. Βλέπει μόνο νούμερα. Αυτά τα χρήματα αφορούν σε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Δεν αφορούν χρηματοδοτικά αναπτυξιακά εργαλεία τα οποία ούτε έχουν δημιουργήσει , ούτε τα πιστεύουν. Είναι μια κυβέρνηση που δεν ήταν ποτέ και δεν είναι υπέρ των επενδύσεων. Δεν πιστεύουν σε αυτό που πρέπει να κάνουν για να πάρει μπρος η πραγματική οικονομία. Δεν αντιλαμβάνονται ότι αν η χώρα δεν παράξει, απλά θα συνεχίσουμε να μοιράζουμε τη φτώχια και την μιζέρια μας».