Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά

Σήμερα στον αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά στο 7ο Δημοτικό Σχολείο του Αγρινίου, παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.

Η κ. Σταρακά έδωσε ευχές στα παιδιά μα, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δημιουργικότητα.

Παράλληλα στον σύντομα χαιρετισμό της τόνισε: «Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θέλω να ευχηθώ στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, στην περιοχή μας και σε όλη τη χώρα. Τώρα περισσότερο από ποτέ η Παιδεία θα κληθεί να επανεκκινήσει την χώρα και να προετοιμάσει το μέλλον, θεραπεύοντας την φθορά σε όλα τα επίπεδα, αυτή που ακόμα προκαλεί η κρίση με την πρωτοφανή της διάρκεια.
Η αισιοδοξία είναι απαραίτητη για να βγούμε από το τέλμα αλλά η αισιοδοξία χωρίς την αυτογνωσία δεν ωφελεί σε τίποτε. Αυτογνωσία όμως χωρίς Παιδεία δεν μπορεί να υπάρξει γιατί σε διαφορετική περίπτωση δίδεται χώρος στον λαϊκισμό και τον μηδενισμό.
Πιστεύω ότι όλοι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν γνώση, αλλά και αγωγή.
Σε αυτή τη συνεχή μάχη στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς η Περιφέρεια και εγώ προσωπικά είμαστε δίπλα στους πρωταγωνιστές που είναι τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί. Δεν θα αφήσουμε ανεκμετάλλευτο τίποτε που αναλογεί στην Παιδεία στην Περιφέρεια και τον Νομό μας. Τούτο το σχολείο, το 7ο, είναι μια τέτοια περίπτωση, ένα 12/θέσιο σχολείο με 12 τμήματα και 284 μαθητές.
Ελπίζω να το χαρούν τα παιδιά μας και να κάνουμε όλοι το χρέος μας απέναντί τους».

po-staraka-7odimotiko