«Χαμόγελα» της ΚΕΔΕ για την δέσμευση Τσίπρα για 15.000 επιπλέον θέσεις στους παιδικούς σταθμούς

«Η δημόσια δέσμευση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή ομιλία του στη Δ.Ε.Θ., ότι θα διαθέσει μέρος των χρημάτων από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, για να διασφαλιστεί η πρόσβαση επιπλέον 15.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας για την τρέχουσα χρονιά, είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά», αναφέρει ανακοίνωση της ΚΕΔΕ. Η δέσμευση αυτή ικανοποιεί εν μέρει το αίτημα που διατύπωσε με ανοικτή επιστολή ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης, με την οποία ζητά από τον Πρωθυπουργό τη διάθεση 30 εκατ. ευρώ, για να διασφαλιστεί η πρόσβαση του συνόλου των 36.000 παιδιών, που έχουν μείνει σήμερα εκτός παιδικών σταθμών.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Γ. Πατούλης, με αφορμή τη δέσμευση του Πρωθυπουργού, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Αποτελεί επιτυχία της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού η αποδοχή από τον Πρωθυπουργό του δίκαιου κοινωνικά και πολιτικά αιτήματος της ΚΕΔΕ , που διατυπώθηκε με προσωπική επιστολή που του απέστειλα, να αυξηθούν τα κονδύλια για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί η πρόσβαση, σε αυτή τη σημαντική κοινωνική υπηρεσία, όλων των παιδιών χιλιάδων εργαζόμενων οικογενειών της χώρας μας, ανάμεσα στις οποίες είναι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Με τις 15.000 επιπλέον παιδιά γίνεται η αρχή αλλά δεν σταματάμε εδώ. Θεωρώ ότι έγινε ένα πρώτο θετικό βήμα , ένα βήμα μπροστά, αλλά υπάρχουν ακόμη 21.000 παιδιά που μένουν έξω. Θεωρώ ότι η Κυβέρνηση μπορεί να διασφαλίσει τους πόρους που είναι απαραίτητοι, ώστε κανένα παιδί να μην μείνει τη χρονιά αυτή εκτός παιδικών σταθμών».