ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΚ. Καραγκούνης στη “Συνείδηση”: Εκλογές εδώ και τώρα

Κ. Καραγκούνης στη “Συνείδηση”: Εκλογές εδώ και τώρα

Κ. Καραγκούνης στη “Συνείδηση”: Εκλογές εδώ και τώρα

Πολιτικές «ρουκέτες» από τον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ εναντίον της Κυβέρνησης

Έκανε λόγο για αδιέξοδη πολιτική και νέους φόρους – Αποκαλυπτική συνέντευξη στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8»

 

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο λίγο πριν την ΔΕΘ με Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση να… «ακονίζουν τα μαχαίρια» τους, με ξεκάθαρο στόχο βέβαια την επικοινωνιακή νίκη. Στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας θα επιμείνουν για την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ενώ στην Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί εκτενώς για πρώτη φορά στο οικονομικό του πλάνο, που σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει μείωση της φορολογίας και εισφορών καθώς και ενίσχυση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού της χώρας.

«Εκλογές εδώ και τώρα για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο» ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 με… ΤΟΝΟ» ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης. Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη, «έρχονται νέα μέτρα και περικοπές. Η Κυβέρνηση έχει μειώσει το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και οι στόχοι δεν πιάνονται. Είναι ξεκάθαρο και κάτι παραπάνω από σίγουρο, ότι ανεξάρτητα με την εφαρμογή ή μη του «κόφτη» θα προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις άμεσες ή έμμεσες. Για παράδειγμα φαίνεται να έπεται αύξηση 10 λεπτών στην τιμή της βενζίνης. Οι εισπράξεις με ΦΠΑ στο 24% με επίσημα στοιχεία της ίδια της Κυβέρνησης, είναι λιγότερες. Αρκεί να αναφέρω για παράδειγμα για να περιγράψω το που βαδίζουμε με την Κυβέρνηση αυτή, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών προς το δημόσιο ανέρχονται στα 91 δις! Άρα τα νέα μέτρα βρίσκονται προ των πυλών, όπως φεριπήν από τον Οκτώβριο περικοπές 6% στις διπλές συντάξεις και στις συντάξεις χηρείας. Από την άλλη οι αγρότες είναι αδύνατο να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην πληρωμή των εισφορών τους».

Στη συνέχεια ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε για την επερχόμενη ΔΕΘ αλλά και το… «φάρμακο» για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής.

«Η οικονομική πολιτική που εφαρμόζει και υλοποιεί η Κυβέρνηση είναι παντελώς αδιέξοδη. Ζητάμε την άμεση απομάκρυνσή της, καθώς το μόνο σίγουρο είναι, πως αν συμβεί αυτό η ψυχολογία και το κλίμα στις αγορές θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Άρα εκλογές εδώ και τώρα. Εμείς από την πλευρά μας, προτείνουμε μείωση φόρων και εισφορών και ανακούφιση των οικονομικά ασθενών. Αναλυτικά στο πλάνο μας θα αναφερθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Αν όλα αυτά δεν γίνουν θα έρθει η καταστροφή, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, την επόμενη χρονιά θα μπουν 70.000 λουκέτα σε επιχειρήσεις».

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα “Συνείδηση”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr