ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑιτωλοακαρνανία: Απίστευτο αλαλούμ με τις επικουρικές συντάξεις

Αιτωλοακαρνανία: Απίστευτο αλαλούμ με τις επικουρικές συντάξεις

Αιτωλοακαρνανία: Απίστευτο αλαλούμ με τις επικουρικές συντάξεις

Στα κεραμίδια οι συνταξιούχοι

 

Να… «χρυσώσουν το χάπι» επιχειρούν στην Κυβέρνηση και κυρίως στο Υπουργείο, μετά τις μεγάλες αντιδράσεις που ανέκυψαν για τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις σε 3 δόσεις! Αφού έγινε αντιληπτό ότι υπάρχει ορατός κίνδυνος μετά τις παρακρατήσεις αυτές που σχεδιάζονταν από το Υπουργείο να υπάρξουν κυριολεκτικά μηδενικές συντάξεις και επειδή οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές, αποφάσισαν το ποσό της παρακράτησης να γίνεται σε 12 δόσεις, ώστε να μείνουν κάποια χρήματα, έστω και ελάχιστα, στους συνταξιούχους.

Συνεπώς, τα αναδρομικά θα παρακρατηθούν σε 12 δόσεις, με την κάθε δόση να μην υπερβαίνει το 1/10 του ακαθάριστου ποσού της μηνιαίας σύνταξης. Έτσι λοιπόν, αν κάποιος με τις νέες περικοπές λαμβάνει επικουρική σύνταξη 130 ευρώ, η δόση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 13 ευρώ το μήνα, ενώ στο πλάνο του Υπουργείου είναι οι παρακρατήσεις να ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα.

Ωστόσο, στους συνταξιούχους που λαμβάνουν επικουρικές συντάξεις μπορεί να δίνεται μια μικρή ανάσα, αλλά η ουσία είναι η ίδια. Δηλαδή, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν και την διαμορφωθείσα κατάσταση στην οικονομία και στο ταμείο του ελληνικού νοικοκυριού, οι παρακρατήσεις θα συνεχίζονται, όπως και η ασφυξία της κοινωνίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν Αγρινιώτες που σχολίασαν στη «Σ» το θέμα. Οι περισσότεροι μάλιστα ανέφεραν χαρακτηριστικά, πως σε κανέναν συνταξιούχο και σε κανέναν εργαζόμενο δεν πρέπει να γίνονται περικοπές ή παρακρατήσεις.

Ο Κώστας Παπαθανασίου
Ο Κώστας Παπαθανασίου

Ο Κώστας Παπαθανασίου επισήμανε πως «η γνώμη μου είναι τι 3 τι 12 δόσεις στις μειώσεις, το θέμα είναι να μην κοπούν χρήματα. Αρκετά! Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Οι περικοπές στους συνταξιούχους και τους μισθωτούς φέρνουν μόνο ύφεση. Δεν γίνεται να βγει έτσι πέρα. Είναι υφεσιακά μέτρα που φτωχοποιούν περισσότερο τη μικρότερη μερίδα της κοινωνίας. Τόσα νοικοκυριά είναι ήδη σε πτώχευση. Η πολιτική αυτή πρέπει να σταματήσει και να αλλάξει άρδην».

Η Θεοδώρα Καράμπελα
Η Θεοδώρα Καράμπελα

Η Θεοδώρα Καράμπελα τόνισε ότι «δεν πρέπει να αφαιρέσουν χρήματα, ούτε σε 3, ούτε σε 12 δόσεις. Ο κόσμος έχει μεγάλες δυσκολίες και δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η πολιτική αυτή. Πρέπει να δώσουν «ανάσα» στους φορολογούμενους, ώστε να θερμανθεί και η πραγματική οικονομία. Κανένας πολίτης δεν θέλει την μείωση των χρημάτων του, ούτε τη μείωση των χρημάτων του συνανθρώπου του. Η κοινωνία έχει «στεγνώσει» και περιμένουμε χέρι βοηθείας. Όχι μειώσεις σε δόσεις».

Ο Παναγιώτης Αθανασόπουλος
Ο Παναγιώτης Αθανασόπουλος

Ο Παναγιώτης Αθανασόπουλος ανέφερε πως «μπορεί να υπάρχει διαφορά, αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η πολιτική. Κόβουμε, κόβουμε από τις συντάξεις και τους μισθούς και στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα. Άρα, η τακτική πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να σταματήσει η λιτότητα για να μπούμε στην ανάπτυξη. Με την «λογική» αυτή έχει αποδειχθεί πως δεν βγαίνει τίποτα και δεν πάμε πουθενά».

Κων/νος Χονδρός  για την εφημερίδα “Συνείδηση”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr