ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΚύκλωμα (;) διακινούσε σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία συσκευασίες απομίμησης υγρού πλυντηρίων

Κύκλωμα (;) διακινούσε σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία συσκευασίες απομίμησης υγρού πλυντηρίων

Κύκλωμα (;) διακινούσε σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία συσκευασίες απομίμησης υγρού πλυντηρίων

Εντοπίστηκαν περίπου 1.000 τεμάχια στο Αγρίνιο και 600 στη Γαστούνη Ηλείας – Ναυπάκτιος ο διακινητής

 

Ήταν τέλη Μαΐου του 2016, όταν εισαγωγική εταιρεία που εκτός των άλλων προϊόντων εισάγει στην Ελλάδα και υγρό πλυντηρίων γνωστής πολυεθνικής εταιρείας, κατήγγειλε στο Υπουργείο, ότι στην Αιτωλοακαρνανία διακινούνται μεγάλες ποσότητες, απομίμησης συσκευασιών υγρού πλυντηρίων.

Τα στελέχη της εισαγωγικής εταιρείας στην καταγγελία τους υποστήριξαν, πως σε βάρος της επωνυμίας του υγρού πλυντηρίων της πολυεθνικής, διακινούνται συσκευασίες που δεν έχουν καμία σχέση με τις εταιρικές και πωλούνται σε διάφορες τιμές σε mini market και super market της περιοχής. Οι συσκευασίες διέθεταν άλλα μεγέθη από αυτά των αυθεντικών, αλλά και άλλα χρώματα σε αρκετά από τα διακριτικά τους.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, ζήτησε την συνδρομή του Τμήματος Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στελέχη του οποίου μετά από έρευνες εντόπισαν κυρίως στο Αγρίνιο, αλλά και άλλες περιοχές του νομού, 1.000 περίπου τεμάχια από τα προϊόντα απομίμησης του υγρού πλυντηρίων της γνωστής πολυεθνικής, ενώ οι έρευνες επεκτάθηκαν και εντοπίστηκε εξίσου μεγάλη ποσότητα (600 τεμάχια) και στην περιοχή της Γαστούνης στην Ηλεία.

Από την ενδελεχή έρευνα προέκυψε, σύμφωνα με στελέχη του Τμήματος Εμπορίου με τα οποία επικοινώνησε η «Σ», πως την διακίνηση την πραγματοποιούσε Ναυπάκτιος, ο οποίος διατηρεί κατάστημα, όπου μεταξύ των άλλων προϊόντων πωλούσε και τα αντίστοιχα.

Η τιμή που αγόραζε τις συγκεκριμένες συσκευασίες απομίμησης από αλλοδαπό Αλβανικής υπηκοότητας που κατοικεί στην Αθήνα, κυμαίνονταν στα τέσσερα ευρώ, ενώ στους καταναλωτές κατέληγαν να πωλούνται από έξι έως οκτώ ευρώ!

Ο Ναυπάκτιος επαγγελματίας φέρεται λοιπόν να προωθούσε προϊόντα απομίμησης παραπλανώντας το καταναλωτικό κοινό, ενώ αναμένονται από το Χημείο του Κράτους τα αποτελέσματα για την σύνθεση του υλικού που περιέχονταν στις συσκευασίας απομίμησης και αν φυσικά απαρτίζεται από τα προβλεπόμενα, καθώς επίσης και αν οι πληροφορίες από τις ετικέτες του απομιμητικού προϊόντος, συμβαδίζουν επίσης με την σύνθεση του προϊόντος.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα “Συνείδηση”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr