ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΕκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Γαβαλούς στη Μάλτα και Γαλλία

Εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Γαβαλούς στη Μάλτα και Γαλλία

Εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Γαβαλούς στη Μάλτα και Γαλλία

Στα πλαίσια εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1/Μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τίτλο “ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ” και αριθμό σύμβασης επιχορήγησης 2015-1-EL01-KA101-013291 δύο εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Γαβαλούς πραγματοποίησαν εκπαιδευτικά ταξίδια :

α) η καθηγήτρια των Αγγλικών του Γυμνασίου, κα ΠΑΠΟΥΤΣΗ Ευδοκία μετέβη στη Μάλτα και συγκεκριμένα στην πόλη St Julians, από 3/07 έως 10/07/2016. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο είχε τίτλο «Spice up your teaching -methodology in practice today» (Κάντε πιο ελκυστική τη διδασκαλία σας – Η μεθοδολογία στην πράξη σήμερα)

β) η καθηγήτρια των Γαλλικών του Γυμνασίου, κα ΤΗΛΙΓΑΔΑ Ουρανία μετέβη στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην πόλη Bordeaux, από 24/07 έως 06/08/2016. Το παιδαγωγικό σεμινάριο είχε τίτλο «Formation des Professeurs de Français Langue Etrangère” (Εκπαίδευση Καθηγητών Γαλλικής ως ξένη γλώσσα).

Οι δαπάνες ταξιδίου, διαβίωσης καθώς και τα δίδακτρα των σεμιναρίων αυτών καλύπτονται πλήρως από το πρόγραμμα Εrasmus+, βάσει της ως άνω αναφερθείσης σύμβασης επιχορήγησης και εκπροσωπείται από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού «ΙΚΥ» (Ελλάδα).

Οι εκπαιδευτικοί εκτός από την συμμετοχή τους σε δομημένο κύκλο σπουδών, πραγματοποίησαν επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού και πολιτιστικής κληρονομιάς, ήρθαν σε επαφή, συνομίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις με εκπαιδευτικούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν στο σεμινάριο. Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν καινοτόμες πρακτικές διδασκαλίας και χρήσης των νέων τεχνολογιών στην τάξη και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να εφαρμόσουν στην πράξη ορισμένες από τις καινοτόμες αυτές ιδέες.

Οι γνώσεις και εμπειρίες που αποκόμισαν οι δύο εκπαιδευτικοί θα διαδοθούν αρχικά εντός του σχολείου και στη συνέχεια σε συναδέλφους των ειδικοτήτων αυτών και όχι μόνο, άλλων σχολείων του νομού για γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων με σκοπό να ενισχυθούν τα κίνητρα των μαθητών για μάθηση.

Η συνολική εμπειρία κρίνεται ευεργετική και οι δύο εκπαιδευτικοί είναι στη διάθεση οποιουδήποτε συναδέλφου για περαιτέρω πληροφορίες, και εύχονται σε όλους τους συναδέρφους να επιδιώκουν συμμετοχή σε τέτοιου είδους δραστηριότητες που διευρύνουν τους ορίζοντες και εμπλουτίζουν το εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr