Ανοιχτές πληγές άφησε ο ανεμοστρόβιλος σε Λεχαινά – Ανδραβίδα – Βάρδα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Λεχαινά, Ανδραβίδα, Αρετή, Μυρσίνη, Νιοχώρι… Είναι μόνο μερικές από τις περιοχές που βρέθηκαν στο δρόμο του πρωτοφανούς ανεμοστρόβιλου που έπληξε την ευρύτερη περιοχή. Η πόλη των Λεχαινών λίγες στιγμές μετά το πέρασμα του «θηρίου» θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο. Στο γυμνάσιο ένα μεγάλο δέντρο είχε κρατηθεί από τα κάγκελα για να μην πέσει τη γη.

Στην κεντρική πλατεία, τα δέντρα είχαν άλλη τύχη. Ξεριζώθηκαν από τους ανέμους και από καθαρή τύχη δεν τραυμάτισαν κάποιο πολίτη. Φανοστάτες έσπασαν, στέγες ξηλώθηκαν, τέντες σκίστηκαν, κάγκελα από μπαλκόνι διαλύθηκαν, κεραίες τηλεφωνίας έσπασαν. Ένας πέρασμα στους δρόμους της πόλης ήταν αρκετό για να κατανοήσει κανείς τι είχε συμβεί.

Αλλά και προς την περιοχή της Αρετής δέντρα έπεσαν στην Εθνική Οδό και δυσκόλεψαν αρκετά την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ οι καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στο έλεος του φαινομένου. Στη Μυρσίνη πολλά τα προβλήματα της κακοκαιρίας σε σπίτια, με πτώσεις δέντρων και καταστροφές σε οχήματα. Στο Νιοχώρι σε πολλά σπίτια προκλήθηκαν ζημιές, ενώ ξεριζώθηκαν δεκάδες δέντρα κυρίως μεγάλα σε μέγεθος.

Στην Ανδραβίδα επίσης προκλήθηκαν ζημιές σε στέγες ενώ υπήρξαν και πάρα πολλές πτώσεις δέντρων. Αλλά και στα γύρω χωριά υπήρξαν προβλήματα όπου δεν υπήρχε ξεκάθαρη εικόνα την πρώτη στιγμή. Οι ζημιές συνολικά είναι μεγάλες και η καταγραφή τους ξεκινά από σήμερα το πρωί προκειμένου να επιδιώξει ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης αποζημιώσεις για τους πληγέντες.

IMG 3023

JAS 0884

JAS 0896

JAS 0898

JAS 0903

JAS 0907

JAS 0908

JAS 0913

JAS 0924

JAS 0930

JAS 0932

JAS 0937

JAS 0945

JAS 0971

JAS 0976

ilialive.gr