ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑκτιο–ΒονιτσαΠολάκης: 7 – 10 χρόνια για το νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα…!

Πολάκης: 7 – 10 χρόνια για το νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα…!

Πολάκης: 7 – 10 χρόνια για το νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα…!

Σαφή κατέστησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης την αδυναμία άμεσης υλοποίησης ενός νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα, στον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη, κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο.

Σε συνάντηση που είχε εχθές ο κ. Πολάκης με τον κ. Μπαΐλη, ο δήμαρχος Πρέβεζας του εξέφρασε το αίτημα των πολιτών της περιοχής για την ανέγερση νέου νοσοκομείου, σε έκταση που θα παραχωρήσει ο Δήμος στο Υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ο αναπληρωτής υπουργός αφού κατέστησε σαφή την αδυναμία άμεσης υλοποίησης ενός τέτοιου έργου, δεσμεύτηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο να τεθούν οι βάσεις για την υλοποίησή του σε χρονικό ορίζοντα 7 – 10 ετών.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο αναπληρωτής υπουργός με τη σειρά του δεσμεύτηκε ότι το νοσοκομείο της Πρέβεζας δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί, συγχωνευτεί ή κλείσει εν’ όψη της λειτουργίας του νέου νοσοκομείου Λευκάδας, ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την προκήρυξη 2.000 νέων μόνιμων θέσεων ιατρών ΕΣΥ εντός του 2017, για τον επανασχεδιασμό του προγράμματος ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα αστικά κέντρα, με τη δημιουργία 300 περίπου νέων δομών και την πρόσληψη 3.500 περίπου ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, καθώς και για άλλες πρωτοβουλίες με στόχο τη συνεχή βελτίωση των εργασιακών συνθηκών αλλά και των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών. Τέλος αναφέρει η ανακοίνωση: Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους φορείς, με τους οποίους συναντήθηκε και ιδιαίτερα τα σωματεία των εργαζομένων τα οποία διεκδίκησαν τη δικαίωση των αιτημάτων τους αγωνιστικά και αξιοπρεπώς.

Μοναδική παραφωνία ο εκπρόσωπος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος παρέστη στη συνάντηση στο νοσοκομείο Πρέβεζας και προφανώς εκτελώντας «εντολές ανωτέρων», κατήγγειλε την παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ, από τις πρωινές ώρες στο προαύλιο του νοσοκομείου. Κατόπιν έντονης παρέμβασης του βουλευτή Κώστα Μπάρκα, την επιβεβαίωση του Αστυνομικού Διευθυντή Πρέβεζας, αλλά και τη μαρτυρία των παρευρισκόμενων, για το ψευδές του ισχυρισμού του, υποχρεώθηκε να ανακαλέσει. Τέτοιες τακτικές πλήττουν πρώτα απ’ όλα το εργατικό κίνημα και καθιστούν την ΠΟΕΔΗΝ αναξιόπιστο διεκδικητή των αιτημάτων των εργαζομένων.

www.pamepreveza.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr