Κύκλωμα διακινούσε σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία συσκευασίες απομίμησης υγρού πλυντηρίων

Εντοπίστηκαν περίπου 1.000 τεμάχια στο Αγρίνιο και 600 στη Γαστούνη Ηλείας – Ναυπάκτιος ο διακινητής

Ήταν τέλη Μαΐου του 2016, όταν εισαγωγική εταιρεία που εκτός των άλλων προϊόντων εισάγει στην Ελλάδα και υγρό πλυντηρίων γνωστής πολυεθνικής εταιρείας, κατήγγειλε στο Υπουργείο, ότι στην Αιτωλοακαρνανία διακινούνται μεγάλες ποσότητες, απομίμησης συσκευασιών υγρού πλυντηρίων.

Τα στελέχη της εισαγωγικής εταιρείας στην καταγγελία τους υποστήριξαν, πως σε βάρος της επωνυμίας του υγρού πλυντηρίων της πολυεθνικής, διακινούνται συσκευασίες που δεν έχουν καμία σχέση με τις εταιρικές και πωλούνται σε διάφορες τιμές σε mini market και super market της περιοχής. Οι συσκευασίες διέθεταν άλλα μεγέθη από αυτά των αυθεντικών, αλλά και άλλα χρώματα σε αρκετά από τα διακριτικά τους.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, ζήτησε την συνδρομή του Τμήματος Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στελέχη του οποίου μετά από έρευνες εντόπισαν κυρίως στο Αγρίνιο, αλλά και άλλες περιοχές του νομού, 1.000 περίπου τεμάχια από τα προϊόντα απομίμησης του υγρού πλυντηρίων της γνωστής πολυεθνικής, ενώ οι έρευνες επεκτάθηκαν και εντοπίστηκε εξίσου μεγάλη ποσότητα (600 τεμάχια) και στην περιοχή της Γαστούνης στην Ηλεία.

Κων/νος Χονδρός

Περισσότερα στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Συνείδηση»