Αιφνίδια παραίτηση του Μητροπολίτη Άρτας Ιγνάτιου

Την παραίτησή από το αξίωμά του υπέβαλε προς την Ιερά Σύνοδο ο Μητροπολίτης Άρτης, Ιγνάτιος. Οι λόγοι της παραίτησης, που έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία» στην Ιερά Σύνοδο, δεν έχουν γίνει γνωστοί μέχρι τώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες και το e-maistros.gr, αρχικώς η Ιερά Σύνοδος δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του, αλλά ο κ. Ιγνάτιος επέμενε και τελικώς οι υπόλοιποι Ιεράρχες έκαναν αποδεκτό το αίτημα του. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Ιγνάτιος Δ’, κατά κόσμο Νικόλαος Αλεξίου, γεννήθηκε το 1945 στην Καστανιά Άρτης.

Τις Γυμνασιακές του σπουδές περάτωσε στην Άρτα. Το 1964 εισήχθη στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 1969.
Διάκονος χειροτονήθηκε το 1971 και Πρεσβύτερος το 1974 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Άρτης Ιγνάτιο Γ. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης κατά τα έτη 1971 ως 1988, οπότε εξελέγη Μητροπολίτης Άρτης. Είναι ένας από τους σεμνούς, εργατικούς και εξαιρετικά αγαπητούς Μητροπολίτες και η αποχώρηση του έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση.