Κάλεσμα σε κινητοποίηση για την επίσκεψη Πολάκη στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη αναμένεται η επίσκεψη στο νοσοκομείο Λευκάδας του υπουργού Υγείας Π. Πολάκη. Η επίσκεψή του θα επιβεβαιώσει την προσήλωση του ίδιου και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στην πολιτική που υποβαθμίζει την Υγεία του λαού.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές της Υγείας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εξυπηρετεί τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου να διεισδύσει στον κλάδο της Υγείας ακόμα περισσότερο. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των περικοπών για τη δημοσιονομική καθαρότητα. Αυτή η πολιτική των περικοπών στην Υγεία, της στήριξης του κεφαλαίου είναι στα πλαίσια της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των συμφωνιών και των μνημονίων που έχουν υπογράψει οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά. Είναι βαρύτατες οι ευθύνες και της τωρινής κυβέρνησης που ήρθε να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά για τα συμφέροντα του κεφαλαίου ενάντια στο λαό.

Αυτή η πολιτική οδηγεί στη λειτουργία των νοσοκομείων με επιχειρηματικά κριτήρια, με κριτήριο το κέρδος. Παράλληλα, μέσω της υποβάθμισης των δημοσίων δομών στηρίζεται πολλαπλά η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο της Υγείας εκτός του Δημοσίου. Είναι χαρακτηριστική η κατάσταση στη Λευκάδα με το νοσοκομείο να υπολειτουργεί σε κρίσιμο βαθμό για την Υγεία του λευκαδίτικου λαού, με το ΚΥ Βασιλικής να είναι επί της ουσίας στα όρια του “λουκέτου”. Από την άλλη ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα διάφορα ιδιωτικά ιατρεία που “καλύπτουν” τις ανάγκες που δημιουργούνται από την υποβάθμιση του νοσοκομείου.

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου για την αγωνιστική υποδοχή του Υπ. Υγείας.

Καλούμε όλο το Λευκαδίτικο λαό να στηρίξει μαζικά την κινητοποίηση αγωνιστικής υποδοχής του Υπ. Υγείας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 4 μμ